Ön milyen kenyeret szokott enni?
Egyre többen keresik a fehér liszt alternatíváit, amelyek nemcsak táplálóbbak, de számos egészségügyi előnnyel is járhat a fogyasztásuk. Mutatjuk, mely lisztek hódítanak és melyiket, miért érdemes választani!
A boltok polcain egyre több „kovászos” kenyér jelenik meg, ám a megengedő élelmiszerkönyvi definíció miatt ezek nagy része valójában gyorsított, élesztővel vagy starterkultúrával készült ipari termék.
A XIV. Szent István-napi Kenyérversenyt a Magyar Pékszövetség szervezte, ahol több száz különböző kenyér indult.
Cukorbetegként nem mindegy, milyen kenyeret választ.
Egészségmegőrző péktermékcsalád fejlesztése a cél.
A cukorbetegeknek való diéta fontos mozzanata bizonyos ételek és hozzávalók kiiktatása.
Az Amerikai Táplálkozási Társaság talált egy pékáruk elkészítésére alkalmas alapanyagot, ami normalizálhatja a vércukorszintet.