Kenyér
A 7 legegészségesebb kenyér a dietetikusok szerint
Ön milyen kenyeret szokott enni?
Rozsliszt, hajdina liszt, kölesliszt: melyik lisztből milyen kenyeret süthetünk?
Egyre többen keresik a fehér liszt alternatíváit, amelyek nemcsak táplálóbbak, de számos egészségügyi előnnyel is járhat a fogyasztásuk. Mutatjuk, mely lisztek hódítanak és melyiket, miért érdemes választani!
Ezt nézze meg a címkén, amikor kovászos kenyeret vesz!
A boltok polcain egyre több „kovászos” kenyér jelenik meg, ám a megengedő élelmiszerkönyvi definíció miatt ezek nagy része valójában gyorsított, élesztővel vagy starterkultúrával készült ipari termék.
Ez lett 2025-ben az ország kenyere
A XIV. Szent István-napi Kenyérversenyt a Magyar Pékszövetség szervezte, ahol több száz különböző kenyér indult.
Cukorbetegként is ehet kenyeret, ám nem mindegy, hogy milyet
Cukorbetegként nem mindegy, milyen kenyeret választ.
Új kovászolási technológián alapuló péktermékeket fejleszt ki a Debreceni Egyetem
Egészségmegőrző péktermékcsalád fejlesztése a cél.
A dietetikus elárulja, miket ehet és miket nem cukorbetegség esetén
A cukorbetegeknek való diéta fontos mozzanata bizonyos ételek és hozzávalók kiiktatása.
Vércukorcsökkentő kenyér: ilyen liszt kell a sütéséhez
Az Amerikai Táplálkozási Társaság talált egy pékáruk elkészítésére alkalmas alapanyagot, ami normalizálhatja a vércukorszintet.