Az egészségünkért mondunk le a húsról, nem a bolygó vagy az állatok miatt

Az egészségünkért mondunk le a húsról, nem a bolygó vagy az állatok miatt

Az emberek sokkal szívesebben tartanak húsmentes napot egészségük megőrzése érdekében, mint környezetvédelmi vagy állatjóléti okokból – derül ki a Budapesti Corvinus Egyetem új kutatásából.

Hogyan kerüljük el a mikroműanyagokat a konyhában?​

Hogyan kerüljük el a mikroműanyagokat a konyhában?​

Mivel a műanyagokból kioldódó vegyületek és a mikroműanyagok a nemzetközi kutatások alapján döntő részben az élelmiszerekkel kerülnek a szervezetünkbe, nem kérdés, hogy elsősorban a konyhában tudjuk azokat megállítani. De hogyan?

Zöld látszat: a komposztálható műanyag többet árt, mint használ?

Zöld látszat: a komposztálható műanyag többet árt, mint használ?

Kevésbé ismert tény, hogy a komposztálható műanyagok nagy része válogatási problémák miatt égetésre vagy hulladéklerakóba kerül.

Miért van annyi műanyag a Földközi-tengerben?

Miért van annyi műanyag a Földközi-tengerben?

A Földközi-tengeren a műanyagdarabkák és mikroplasztikok nemcsak a felszínen úsznak, hanem rejtélyes módon a tengerfenéken is felhalmozódnak – de vajon hogyan kerültek oda, és milyen hatással vannak ránk?

WC-papír helyett itt egy egészségesebb alternatíva Japánból

WC-papír helyett itt egy egészségesebb alternatíva Japánból

Japánban felfedeztek egy új módszert a WC-használathoz, amit egészségesebbnek tartanak és még pénzt is spórol.

Fejenként 62 kg ételt pazarolunk el évente – Íme 4 tipp, hogy elkerülje

Fejenként 62 kg ételt pazarolunk el évente – Íme 4 tipp, hogy elkerülje

Egyre égetőbb problémát jelent az élelmiszer-hulladék és a túlfogyasztás: a háztartásokban keletkező felesleg nem csak gazdasági, de komoly környezeti terhet is ró a bolygóra.