Laktóz érzékenység | Egészségkalauz

Laktóz érzékenység

Antibiotikum kúra után ezért tapasztalhat hasi fájdalmakat tejtermékek fogyasztása után

Antibiotikum kúra után ezért tapasztalhat hasi fájdalmakat tejtermékek fogyasztása után

Antibiotikum kúra vagy hasmenéssel és hányással járó fertőzés után sokan tapasztalhatják, hogy a tejtermékek fogyasztása kellemetlen hasi panaszokat vált ki.

Evés után gyakran felpuffad a hasa? Ezt az egyszerű szabályt tartsa be!

Evés után gyakran felpuffad a hasa? Ezt az egyszerű szabályt tartsa be!

Ha rendszeresen feszül, puffad a hasa, ezeket a tanácsokat fogadja meg!

Így derítheti ki, hogy a hasfájását tejfehérje allergia vagy laktózérzékenység okozza

Így derítheti ki, hogy a hasfájását tejfehérje allergia vagy laktózérzékenység okozza

A tejfogyasztás utáni puffadást és hasfájást okozhatja laktózintolerancia, de akár tejfehérje allergia is. Fontos, hogy különbséget tegyen köztük, ugyanis máshogy kell kezelni a két állapotot.

Ezért fontos az, hogy jól válassza meg, milyen tejet fogyaszt

Ezért fontos az, hogy jól válassza meg, milyen tejet fogyaszt

A tejfogyasztás fontos, ám nem mindegy, milyet is választunk.

Hidrogén kilégzési teszt: így készüljön fel rá

Hidrogén kilégzési teszt: így készüljön fel rá

Nem mindegy, mit eszik a vizsgálat előtt.

Laktózérzékeny, tejallergiás? Így vásároljon jégkrémet!

Laktózérzékeny, tejallergiás? Így vásároljon jégkrémet!

Akinél tüneteket okoz a tej fogyasztása, fontos, hogy mindig alaposan nézze át a jégkrémek csomagolását is.

Tejallergia: mi az a high risk és a low risk?

Tejallergia: mi az a high risk és a low risk?

Ha valaki tejallergiás, még egyáltalán nem biztos, hogy a tej fogyasztását teljes mértékben mellőznie kell. Allergológus mondja el, hogyan lehet ezt megállapítani.

Ezért csökkent a laktózérzékenyek aránya a történelem során

Ezért csökkent a laktózérzékenyek aránya a történelem során

Egy friss kutatás feltérképezte a történelem előtti tejhasználati mintákat az elmúlt 9000 évből, és azt találták, hogy az éhínség és a fertőző betegségeknek való kitettség magyarázza legjobban a tej- és egyéb nem erjesztett tejtermékek fogyasztására való képességünk fejlődését.