A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Biorezonancia

#Allergológia és klinikai immunológia #Gasztroenterológia
2017.03.12. Módosítva: 2017.03.16.

Kérdés: Van e tudományos alapja a biorezonancia mérő gépnek? Mennyire szabad hinni az általa felállított diagnózisban? Ki tudja mutatni a liszt, cukor, tej érzékenységet?

Hirdetés

Válasz:

A biorezonanciás vizsgálat elméleti alapja az, hogy testünk sejtjei elektromos jelekkel kommunikálnak, elektromágneses teret generálnak, kóros esetben ezek a jelek változnak. A vizsgálatok során enyhe egyen- vagy váltóárammal ingerlik az adott területet, és a bőrellenállás változása alapján következtetnek a test, a szervek állapotára. A bizonyítékokon alapuló orvostudomány szerint nem megalapozott a vizsgálat, nem érdemes nagyobb jelentőséget tulajdonítani a kapott diagnózisnak, az MTA Orvosi Tudományok Osztálya is "kellő tudományossággal még fel nem tárt" területnek tartja (2004). Különböző panaszok diagnosztikájára, így az ételérzékenységre is van megbízható vizsgálati módszer, kérje allergológus vagy gasztroenterológus szakorvos tanácsát.

Üdvözlettel: Dr. Szilasy Zsuzsanna, szakorvos, fájdalomterápia, Szent Rókus Kórház - Rendelőintézet

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.