Ezeket látta már?

Beadjam a felírt gyógyszereket a demens betegnek? Az orvos válaszol

időskor, öregség, demencia, memóriazavarok

Tisztelt Orvosaink, Név nélkül szeretném feltenni kérdésem a diszkréció miatt.24 órás beteggondozó vagyok külföldiában. Jelenleg egy új betegnél helyettesítek 12 hétig. Az úr demens beteg, gyógyszereket kap, amit akkor kell adnom", ha úgy hozza a helyzet"

Nem fogok kertelni kerekperec le írom.

2 verzió van. 1. Nem adom a gyógyszert, és tébolyda van a nap 24 órájában és annak minden percében. (Szoba wc-n ülve kiabál egész nap hogy wc-znie kell, ha lefekszik kb. 5 percet marad fekve, utána kiabál hogy szedjem ki az ágyból. Kiszedem, 5 perc múlva kiabál hogy le akar feküdni, ez megy egész nap! Ezeket megszakítja az evés és a mosdatás. Éjszaka sincs alvás, 5 percenként ez megy, ha nem akkor kiabál )

Lassan úgy vagyok vele hogy én szedem be azokat a gyógyszereket...

Viszont ha be adom neki akkor teljesen hát hogy is mondjam... le van szedálva egész nap,... én az orvossal nem találkozhatok, a család szerint adjam a gyógyszereket, hiszen azért lettek felírva. Egész nap k.o., mint aki kómában van, alig eszik, vérnyomása nagyon alacsony olyankor. Ha véletlen fel tudom annyira kelteni hogy egyen, akkor félrenyel.... Tanácstalan vagyok.

Önök szerint tényleg nincs arany középút?

Tisztelettel, Egy csupaszív gondozónő

Üdv! De, biztos van, kérdés inkább az, hogy hogy lehet megtalálni. Érdemes volna kideríteni, hogy ki a beteg gondnoka, és vele beszélni négyszemközt, nem pedig egy egész családdal hadakozni. Mivel a két leírt verzió egyike sem tartható hosszú távon, végső soron lehet, hogy ön az, akinek érdemes másik "munkahely" után nézni, ha semmiképp nem tudnak dűlőre jutni.

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához