A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Diabetes kezelésének pontos beállítása

#Endokrinológia / anyagcsere
2014.08.18. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Üdvözletem!

Tavasszal voltam labor vizsgálaton.Éhgyomri cukorszintem 7.8 volt.Heamoglobin Alc meghatározás 6.70.Heamoglobin Alc IFCC 50.Háziorvosom azt mondta,ez magas,és gyógyszert kell szedni,és diéta.Kiírta a Diaprel MR 60-t.Azóta is szedem naponta 1 szemet reggel.Diabetológushoz nem küldött.Egy héttel a gyógyszeres kezelés előtt elkezdtem nagyon szédülni,és nem bírtam állni.Most valamennyire már jobb a közérzetem,de továbbra is sokat szédülök,főleg a reggeli,délelőtti örákban.A neurologus azt mondja ez csak a cukortól lehet,mert mást nem talál.De elküldött koponya ct vizsgálatra,ami szeptemberben lesz..Pajzsmirigy betegségem is van,és sajnos zöldhályogos a szemem.A szemész azt mondta az miatt nem szédülök.Okozhatja e a cukor a problémámat,és valóban kell szednem a Diaprelt???Kihez forduljak???

Köszönöm a válaszát!!!

Hirdetés

Válasz:

Kedves Kérdező!

A túl alacsony vércukorszint (orvosi szóval hipoglikémia) esélye megnő, ha a reggelit túl későn fogyasztja el, nem a megfelelő mennyiségű ételt eszi vagy túl kevés szénhidrátot visz be. Az is előfordulhat, hogy a Diaprel kisebb hatáserőssége is elegendő lenne (30 mg), a kezelést ezzel szokás kezdeni és csak szükség esetén kell növelni az adagot (ne felezze el a 60 mg-os tablettát). Javaslom, hogy mindenképp forduljon diabetológus szakorvoshoz, mivel minden cukorbetegnek rendszeres ellenőrzésre van szüksége, hogy a vércukorszint pontos beállításával elkerülhetők legyenek a szövődmények.

Üdvözlettel:

Dr. Pallay Kinga

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.