Erszűkület lábon

#Angiológia
2015.03.06. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Jo napot en ... eves vagyok es erszukuletet diagnosztizaltak a jobb labamban 5cm es a terdem mellett jaraskor kis ido utan faj es izomlazszeru erzes ha intenzivebben mozgok esetleg futok edzek leirhatatlan a fajdalom kisugarzik a labfajre vadlira nagyon zavaro es elszomorito mert szeretek futni es edezeni is kerdesem lenne hogyvan e ra barmi esely hogy mutet nelkul rendbe jon? valamint hogy az intenziv mozgas ha fajdalmas is segithet e ? Internetrol probalok utanajarni a temanek olvasok erdekes dolgokat pl most sok fokhagymat eszem mert allitolag segit kitisztitani az ereket nem eszek zsirosat tul cukrosat hogyu higabb legyen a verem nem dohanyzom de nem sok valtozas egyenlore, kicsit el vok keseredve nehez lesz az elet igy valaszokat elore is koszonom

Válasz:

Tisztelt Levélíró!

Ha valóban érszűkületet mutattak ki, annak számos terápiás lehetősége van. Ajánlom figyelmébe egy cikkünket:

http://www.egeszsegkalauz.hu/erbetegsegek/tunetmentes-erszukulet-is-kezelendo-112856.html

és Érbetegségek rovatunkat e témában hasznos információkkal: http://www.egeszsegkalauz.hu/erbetegsegek/

A láb érbetegségeit főként ilyen fiatalon, a korai diagnózison túl célszerű rendszeresen ellenőrizni. A mozgás természetesen hasznos, érdemes ezügyben is konzultálni az orvossal, hogy az érszűkület fokától függően milyen mértékű terhelés, mozgás végezhető.

Az érbetegségek kezelésében a szakember az angiológus (érbelgyógyász), és az érsebész. Célszerű lenne lakhelyéhez tartozó illetékes szakrendelést felkeresnie, az állandó kontroll fontos lehet!

A háziszerek alkalmazása nem káros, hogy mennyire hasznos az kérdéses. A dohányzás elhagyása viszont kulcskérdés.

üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz