Ezeket látta már?

Hajhullás, gyógyszeres kezelés

2014.02.17. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Tisztelt Dr Úr!

Pár hete nézelődök az interneten hogy a hajhullást meg tudjam előzni mivel apám korán elvesztette a haját és a bátyám is kezdi elveszíteni. A keresgetések között rájöttem hogy DHT miatt hullhat amit ugyebár örököltünk, a neten néztem 1-2 külföldi készítményt amivel be kell kenni a fejbőrt de miután abbahagyjuk a kezelést ismét visszatér az eredeti állapot. Hallottam a "Finasterid" nevű tablettáról ami vel vissza lehet nyerni bizonyos nagy százalékát még a kopaszodás fázis elején. Tisztába vagyok a mellékhatásával. Napi 1 mg finasteridet kellene bejuttatni a szervezetbe hogy ne hulljon korán a hajunk. Ilyet hogy lehetne feliratni ilyen receptet?, vagy kihez forduljak segítségért? Mert ugye vényköteles.

Válasz:

Tisztelt Levélíró!

A finasteride, mint szteroid származék Magyarországon hivatalosan kizárólag a BPH (jóindulatú prosztata megnagyobbodás) kezelésére alkalmazható. Valóban van külföldön javallata a férfias típusú kopaszság kezelésére, mert a gyógyszernek ez másodlagos hatása.

A mellékhatások azonban kellemetlenek: Impotencia, csökkent szexuális libidó, az ejakulátum mennyiségének csökkenése, és ez 1:10 és 1:100 közötti arány, tehát gyakori.

A kezelés kezdeményezését a fentiek miatt kizárólag az orvos döntheti el.

üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz