Ezeket látta már?

Mononukleózis, kísérő tünetek

2014.01.15. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Üdv. Szükséges vizsgálatok (nyaki UH, vérvétel, gégészet) után mononukleózist diagnosztizáltak nálam. Már épp kezdtem javulást érezni a nyelési folyamatban amikor is elkezdett fájni a torkom, mint egy átlagos torokgyulladásnál. Ma reggel viszont már egyértelműen érzetem, hogy ez a fájdalom csak a bal oldali részen van jelen, és olyan mintha kicsit a fülembe is kisugározna, továbbá feltűnt az is, hogy a fájdalom alapesetben nem elviselhetetlen inkább csak kellemetlen, viszont a fejtartásommal változik. Ezalatt azt értem, hogy ha jobboldalra fordítom a fejem, akkor nyoma sincs fájdalomnak nyelés közbe, viszont ha jobbra fordulva nyelek akkor sokkal élesebb a fájdalom mint egy természetes testtartás során.Így az lenne a kérdésem hogy ezzel az új féloldali fájdalommal ne várjak a 3 hét múlva esedékes kontroll vizsgálatokra, hanem menjek előbb vissza a gégészetre/háziorvoshoz, vagy csak a már diagnosztizált betegség lefolyásához tartozó probléma ez?

Köszönöm a választ előre is!

üdv.

Válasz:

Tisztelt Levélíró!

A mononukleózis (infectiosa), EBV-betegség, Pfeiffer-féle mirigyláz kifejezetten az ifjú felnőttkor jellemző betegsége. A leírt tünetek nagy valószínűséggel ezzel kapcsolatosak, a vírusfertőzések a légutakban eléggé változatos tüneteket produkálnak.

lásd még itt is:

http://www.egeszsegkalauz.hu/keresok/betegseg-es-tunet/pfeiffer-fele-mirigylaz-mononucleosis-infectiosa-103433.html

Amennyiben bármi kételye adódna azonban, keresse fel háziorvosát és/vagy a fül-orr-gégészetet, de a valószínűség mégis inkább a mononukleózist kísérő tünetre utal.

üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához