Ezeket látta már?

Pajzsmirigydaganatom van, és én ápolom a rákos apukámat, fogyatékos testvéremet. Meddig halogatható a műtét? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

tüdőrák, daganat, rák, tumor

Tisztelt Orvosok! A legutóbbi tanácsát megfogadva elmentem pajzsmirigy citológia vizsgálatra aminek eredménye papillaris carcinoma lett 5mm-es.

Jobb lebeny eltávolítást javasolt az orvos. Műtét magánban lenne a genetikai immunhiány miatt. A problémám a következő: Őn szerint meddig lehet várni a műtéttel? Októberben derült ki. Sajnos kilátástalanak látom, hogy eljussak műtétre. Édesanyám elhunyt, súlyosan fogyatékos magatehetetlen testvérem én ápolom, otthon van 3 immunhiányos gyerek, akik nem járhatnak közösségbe.

Úgy volt, hogy apukám vigyáz és látja el a testvérem 36 éves (pelenkázni kell,etetni stb) míg én kórházban leszek, de időközben rosszul lett és bélelzáródast kapott kb. 3 hete. Kiderült végstádiumban lévő daganatos, műteni próbálták, de már nem lehet. Most ott tartunk, hogy én ápolom a testvérem, és a 3 gyerek mellett aput is, aki 2 napja már nagyon rossz állapotban van..

Segítséget nem találok főleg olyat aki ennyi embert ellátna egyszerre. Közben rettegek, hogy nehogy áttétet adjon a daganat és velem is történjen valami és akkor mi lesz a gyerekekkel, a testvéremmel a jövőben. Mi lesz, ha nem jutok el műtétre? Mennyi ídő telhet el műtét nélkül ? Mennyire veszélyes ez a daganat? Bármilyen információnak örülnék.

Teljesen reménytelenek látom most, hogy eljussak műtétre. Előre is köszönöm!

A kérdésre az orvosok az alábbiakat válaszolták:

Üdv ismét! "Szép" történet, amire nem fogok tudni igazán megnyugtató választ adni. A papilláris pajzsmirigyrák szerencsére egy általában lassan növő tumor, emiatt pár (2-3) hónapot valószínűleg ráér az eltávolítása, ugyanakkor ettől még egy rosszindulatú daganat, ami magára hagyva nőni fog és áttéteket adni előbb-utóbb. A műtét halogatásával megvan az esélye, hogy a problémák száma nem csökkenni, hanem nőni fog, a pszichés megterhelésről nem is beszélve.

A leírtakat átgondolva muszáj lesz külső segítséget - akár több embert - bevonnia, másképp nem jön ki a matek sehogysem. Sajnos muszáj, hogy legyen "B" terve arra az esetre, ha emiatt, vagy ettől függetlenül (akár pl. egy lábtörés miatt) ön rövidebb-hosszabb időre kivonódik a forgalomból.

Kedves Kérdező! Segítséget tud kérni akár a háziorvosától, akár a helyi önkormányzattól is, szokott lenni szociális osztály. A beteg testvérének lehetne keresni esetleg egy bentlakásos intézetet is, ahol el lehetne helyezni. Rendkívül nehéz élethelyzet ez, de a kollégáim leírták, hogy a saját és gyermekei érdekében nem várhat tovább a kezelés.

Erre ezt válaszolta a kérdező:

Köszönöm! Önkormányzatot megjártam ott csak napi egyszer tud kijönni valaki. Bentlakásos intézetek teltházasak, de persze folyamatosan keresek.

Ez is érdekelheti:

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol