Ezeket látta már?

Rossz testtartás: kimaszírozható-e a banyapúp? Az orvos válaszol

rossz testtartás korrekció gyógytorna masszázs banyapúp oka

Kedves orvosok! Két éve vettem észre, hogy kezd banyapúpom kialakulni.

Azt már korábban mondták nekem egy munkahelyi egészségügyi vizsgálaton, hogy a gerincem ágyéki része egyenesebb, mint kellene (kiegyenesedett az S alsó szára), és ha jól értettem, ez a két dolog összefügg.

A kérdésem az lenne, hogy ezek a folyamatok visszafordíthatóak-e?

A neten próbáltam utánanézni erre célzott gerinctornának, találtam is mindenféle csodagyakorlatokat, amikkel állítólag eltüntethető a banyapúp, de mivel ezek nem leinformálható, gyógymasszőri végzettségű szakemberek, hanem ilyen-olyan jógik, coachok, edzők, így nem kezdtem csinálni őket, nem tudtam, van-e valóságalapja, vagy nem okozok esetleg még kárt is. Olyat is hallottam, h masszőr "kimasszírozta" vkinek a banyapúpot, ami legalább olyan ijesztően hangzik számomra, mint amennyire vonzó megoldás Ugyanakkor amikor az ortopéd orvostól kérdeztem, h ez visszafordítható-e, ő azt válaszolta, h nem

Engem viszont nagyon zavar, öregasszonynak látom magam tőle, ami 50 évesen azért korai.

Irodai ülőmunkát végzek, ergonomikus székem van, jó 10 éve odafigyelek a monitor magasságára is. Most jönne az, h keressek egy gyógytornászt, és kezdjek vele dolgozni, de az eddigiek alapján nem tudom, valóban érdemes-e, vagy ez már tényleg max szinten tartható, de nem visszafordítható állapot? (Igen, az egyik ortopéd orvos ezt mondta, de az előző pl. azt, h ez csak zsír, fogyjak le, és eltűnik - szóval ezek után az Önök véleménye és tanácsa érdekelne inkább).

Előre is köszönöm szépen, hogy időt szakítanak a kérdésemre, jó munkát és jó egészséget kívánok mindannyiuknak!

Kedves Kérdező! A "banyapúp" a rossz testtartás következménye. Nem értek egyet a kollégával, aki azt mondta, hogy nem megszüntethető. A masszőr az izomlazitásban, izomtónus javításában tud segíteni, izomcsomót tud kimasszírozni. Jó kiegészítője lehet a mozgásterápiának.

Keressen gyógytornászt, gerinctrenert, akivel szorosan együttműködve lehetséges a testtartás korrekciója. Ez nem megy gombnyomásra. Kitartóan kell dolgozni érte. És meg kell találni azt a mozgásformát, technikát, ami ön számára, a személyiségének a legjobb. (Jóga, Pilates, úszás, nmpt,...) Jó munkát! Kitartást!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mit lehet tenni a banyapúp ellen, milyen kezelési módszerek vannak?

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához