Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: hangulat-ingadozásra és szédülésre számíthat szerdán

hangulatingadozás, depresszió

Szerdán kettősfront jellegű hatás érvényesül, de front nem érkezik. Többeknél jelentkezhet rosszullét.

Az időjárás-érzékenyek nehezen viselik a fülledt időt, de akár azt is, ha csak a magasban történnek változások a légköri helyzetben. Ha ön is tapasztal rosszullétet, hangulat-ingadozást, akkor ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Szerdán a változékony idő ellenére nem érkezik front, azonban kettősfronti tünetek jöhetnek elő, így frontátvonuláshoz hasonló állapotok léphetnek fel. Általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, valamint alvászavarai is jelentkezhetnek akár a hideg-, akár a melegfrontra érzékeny. Ajánlott kerülnie a fizikailag és szellemileg megerőltető tevékenységeket, a nagyobb igénybevételt igénylő feladatokat.

A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdőknek is nehéz ez az időszak: ebben az esetben vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhat, amennyiben erre hajlamos, akkor Önnek is sok pihenés javasolt. A kiegyensúlyozott napirend oldhatja a zavarokat, érdemes kerülni a váratlan helyezetekhez vezető szituációkat.

A csapadékos tájakon és időszakokban felerősödhetnek az ízületi fájdalmak, legyen szó akár gyulladásos, akár kopásos eredetű problémákról. Időnként fülledtség is ronthatja a komfortérzetet, a légzési nehézségekkel küzdőknek nem tanácsos hosszabb időt a szabadban tölteni. A zivatarok idején az asztmások állapota romolhat, ezért tartózkodjanak zárt térben a vihar elvonulásáig!

A fejfájás tünetei és okai sokfélék lehetnek. Olvasson tovább!

Pollen:

Az allergiásoknál a parlagfű és a csalánfélék pollenjei okozhatják a legtöbb panaszt. Az allergiások mérsékeljék a hús- és a tejtermék-fogyasztást, autózás közben pedig tartsák felhúzva az ablakokat! A zivatart követően 1 órával már sokkal tisztább a levegő, ilyenkor, vagy kora reggel és este érdemes inkább sétálniuk!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: meteoklinika