Ezeket látta már?

5 ok, amiért biztosan megéri Magyarországon egészségbiztosítást kötnie

egészségbiztosítás, magánegészségügy, kivizsgálás, ára, költsége

Az egészségbiztosítás sok helyzetben jól jön, lássuk, hogy mik a legnagyobb előnyei ennek a szolgáltatásnak.

1. Olcsóbban juthat hozzá a drága magánegészségügyi szolgáltatásokhoz

A szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás segítségével olcsón igénybe vehetjük a magánegészségügyi szolgáltatásokat. Egy fix és alacsony havi díjat kell fizetnünk, amiért cserébe a biztosító állja a magánorvos költségeit. Ne felejtsük el, hogy a befizetett havi díj nem minden hónapban térül meg (hiszen általában nem kell havonta orvoshoz járnunk), de így is rengeteget spórolhatunk hosszú távon. Az egészségbiztosítás havi néhány 5-10 ezer forintos díja semmi egy magánegészségügyben végzett kivizsgálás vagy beavatkozás árához képest.

2. Elkerülheti az állami egészségügy kellemetlenségeit

Az állami egészségügy híres a hosszú várólistákról és a nem túl minőségi kezelésekről. Előfordul, hogy napokon keresztül kell próbálkoznunk, mire időpontot kapunk. Ha többféle vizsgálatra is szükségünk van, akkor a különböző időpontokat magunknak kell összeegyeztetnünk (ami sokszor lehetetlen feladatnak bizonyul). Ha azonban van egészségbiztosításunk, akkor a beavatkozások és vizsgálatok többségét elintézhetjük a magánellátásban. Az ellátásszervezőn keresztül szinte azonnal kapunk időpontot (maximum 1-2 napot kell várnunk a kivizsgálásra), ráadásul az ellátás garantáltan minőségi és alapos lesz.

Kiderült: ezért választjuk a magánegészségügyet - olvasson tovább!

3. Nem kell foglalkoznia a szervezéssel

Alapesetben a szervezés is hozzátartozik a kivizsgáláshoz. A hely, az orvos és az időpont kiválasztása energia igényes feladat, ráadásul könnyen elfordulhat, hogy a sok utánajárás ellenére is egy rosszabb minőségű rendelőt fogunk ki. Ha szeretnénk megúszni a keresgélést, akkor az egészségbiztosítás ebben is segít.

A szerződéskötés után megkapjuk az ellátásszervező telefonszámát. Ezen a vonalon tudjuk jelezni, ha orvosi segítségre van szükségünk. Kapni fogunk egy időpontot a hozzánk legközelebb eső rendelőbe, vagy ahova a leghamarabb van szabad időpont.

Előfordulhat az is, hogy nem tudjuk kiválasztani a megfelelő vizsgálati típust. Az orvosi vonal erre a problémára nyújt megoldást. Itt van lehetőségünk szakértőkkel (általában rezidens orvosokkal) beszélni és tanácsokat kaphatunk a tüneteink átmeneti enyhítésével vagy az indokolt vizsgálatokkal kapcsolatban.

4. Nem lesznek akkor sem anyagi gondjai, ha táppénzre kerül

A betegségek nemcsak fizikai és lelki értelemben megterhelőek, hanem anyagilag is. Egyrészt költenünk kell a szükséges gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre. Ezek a termékek sokszor nagyon drágák, ráadásul hosszú időn keresztül szükségünk lehet rájuk. Az anyagi megterhelést súlyosbítja, ha egy hosszabb betegség miatt táppénzre kerülünk.

A táppénz az évi 15 napos betegszabadság lejárta után lép életbe. Fontos, hogy betegszabadság alatt sem mindig kapjuk meg a teljes fizetésünket. A minimális összeg a fizetésünk 70 százaléka, de a munkaadótól függően ennél többet is kaphatunk. A táppénz összege a napi átlagkereset 50 vagy 60 százaléka. Ez az összeg mindennap jár, függetlenül attól, hogy hétvége vagy hétköznap van-e.

Összegtérítéses egészségbiztosítás megkötésével anyagi segítséghez juthatunk, ha egy, az egészségünkkel kapcsolatos és a szerződésben rögzített biztosítási esemény bekövetkezik. Ilyen lehet mondjuk a kórházi tartózkodás vagy egy lábtörés, ami után fix és szabadon elkölthető összeget kapunk.

5. Nem fogja halogatni a szűrővizsgálatokat

A szűrővizsgálatokat sok ember hajlamos halogatni, hiszen drágák, időigényesek vagy nagyon sokat kell várnunk az időpontra (főleg, ha az állami egészségügyhöz fordulunk). Ha nincsenek tüneteink, akkor feleslegesnek tűnhet ennyi energiát és pénzt ölni a szervezésbe. Azonban a preventív szűréseknek kiemelt szerepe van abban, hogy a súlyos betegségeket időben felfedezzük és kezeljük. A szűrővizsgálatokra is érvényes egészségbiztosítások segítségével olcsón, gyorsan és egyszerűen szerezhetünk időpontot.

Azt azonban ne felejtsük el, hogy ezek a csomagok egy kicsit többe kerülnek, mint a kizárólag alapvető szolgáltatásokat tartalmazó konstrukciók!

Forrás: egeszsegkalauz.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához