Ezeket látta már?

BetMen: így segít a magyar e-egészségügyi rendszernek

BetMen, betegútmenedzsment, applikáció

Digitális betegútmenedzsmenttel bővülhet Magyarország e-egészségügyi rendszere, az EESZT a Roche Magyarország jóvoltából.

A gyógyszergyártó által fejlesztett applikációval tervezhetővé tehető a betegellátás az alapellátástól a szakorvosi kezeléseken át az utógondozásig, illetve a terápiák elemzéséig.

Digitális Betegútmenedzsment Applikáció – röviden BetMen – így nevezik azt az innovatív technológiai szolgáltatást, amelyet a Roche Magyarország Kft. az Országos Kórházi Főigazgatóságnak adományoz. A Roche immár a Magyar Kormány stratégiai partnereként egy újfajta szerepet tölt be a hazai egészségügyi rendszerben. Olyan globális és integrált megoldást kínál, mely végigkíséri a pácienst a teljes betegútján:

  • korai kezelést nyújt,
  • lehetővé teszi a megelőzést,
  • elkerüli a szükségtelen terápiákat és
  • folyamatosan értékeli az elvégzett kezelések hatékonyságát.

A BetMennel a kezelések közben is módosíthatók a terápiás eljárások

A BetMen, amely hamarosan bekerül Magyarország e-egészségügyi rendszerének, az EESZT-nek applikációjába, arra kínál megoldást, hogy tervezhetővé tegye a betegellátást az alapellátástól a szakorvosi kezeléseken át az utógondozásig, illetve a terápiák elemzéséig. A platform kezelési tervet, időpontfoglalási rendszert, konzultációs lehetőséget kínál a felhasználóknak, a háziorvosnak, a szakorvosnak és a páciensnek, mindezt úgy, hogy az a beteg minél gyorsabb gyógyulását szolgálja a lehető legkisebb klinikai terheléssel.

A kezelési tervvel, a terápiákkal kapcsolatos tapasztalatok alapján az interaktív megoldásoknak köszönhetően a kezelések közben is módosíthatók a terápiás eljárások, a páciens visszajelzései iránymutatóak a háziorvos és a szakorvos számára is.

Az applikáció ünnepélyes átadásán Raffaella Bondi, a Roche Magyarország ügyvezető igazgatója azt hangsúlyozta, hogy az idén 125 éves Roche elkötelezett a magyar egészségügy támogatása mellett, felajánlja nemzetközi tapasztalatait, innovatív megoldásait a fenntartható, értékalapú egészségügyi modell létrehozásához. Mint az innovatív egészségipar meghatározó szereplője, a Roche keresi és támogatja azokat a magyar kezdeményezéseket, amelyek segítik a modern, személyre szabott terápiák hozzáférhetővé tételét, úgy, hogy azok társadalmi költségei csökkenjenek. A Roche 2030-ig szeretné elérni, hogy a jelenlegihez képest háromszor-ötször több innovatív megoldás jusson el a betegekhez, 50 százalékkal alacsonyabb költségen.

„A koronavírus-válság olyan új kihívások elé állított bennünket, amelyek rávilágítottak az egészségipari innovációk nemzetstratégiai jelentőségére” – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

Hozzátette: „A maihoz hasonló alkalmak megmutatják, hogy a hagyomány és a korszerűség, a tradíció és az innováció együtt jelentik a fejlődés garanciáját: a Roche által Magyarországnak adományozott Digitális Betegútmenedzsment Applikációnak köszönhetően a magyar betegellátás is átléphet a XXI. század kapuján. A Magyar Kormány célkitűzése, hogy az egészségipar minél több szegmensében ilyen megoldások váljanak alkalmazhatóvá.”

A Digitális Betegútmenedzsment Applikáció fejlesztését a Roche 100 százalékos tulajdonában álló Magyar Személyre Szabott Egészségügy Fejlesztésért Alapítvány (SzEFA) menedzselte együttműködésben a Kecskeméti Megyei Kórház munkatársaival, pácienseivel.

Az applikáció segítségével a finanszírozó vagy ellátó előre tervezheti a kapacitásokat, nyomon követheti a betegutakat, szükség esetén beavatkozhat. Értékalapú kimutatások készíthetők intézményenként, orvosonként. A statisztikák pontos képet adnak a kezelések hatékonyságáról, a források felhasználásáról, az egyedi „jó gyakorlatok” kidolgozásáról, megvalósításáról.

A Roche alapítványa térítésmentesen adja át az applikációt az Országos Kórházi Főigazgatóságnak.

A BetMen applikációt bemutató videó itt látható

elérhető a SzEFA Youtube-csatornáján.

Forrás: egeszsegkalauz.hu