Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Ezeket látta már?

Hirdetés

Alattomos hüvelyszárazság: íme egy módszer, ami hosszú távon segíthet (x)

shutterstock 1179170797

Fájdalmas együttlét, húzódó-feszítő szárazságérzet: a nem kellően síkos hüvely a mindennapok során is kellemetlenséget okozhat. A tüneteket legtöbbször hormonhiány okozza, de nem kizárólag hormontartalmú szerekkel védhetjük ki azokat.

Hüvelyszárazság: fiataloknál is megjelenhet

Változókorban sok nőnek okoz gondot a hüvely nem kellően nedves állapota. A hüvelyszárazság kialakulása erősen összefügg a női szervezet hormonszintjével. A klimax időszakában elkerülhetetlenül csökken, majd végleg megszűnik a petefészkek nőihormon-termelése, így emiatt előbb vagy utóbb a hüvelyszárazság megjelenésével is számolnunk kell. Ugyanakkor ez a probléma korántsem csak a változókorú nőket érintheti, hiszen minden olyan esetben kialakulhat, amikor valamiért lecsökken a szervezetben a női hormonok szintje: például terhes vagy szoptató kismamáknál, fogamzásgátlót szedő nőknél, illetve egyes gyógyszerek vagy orvosi kezelések (például daganatellenes terápia) mellékhatásaként.

Fájdalmassá válhatnak az együttlétek

A problémára leghamarabb az aktus során szokott fény derülni. Kellő nedvesség hiányában ugyanis az együttlét nehézkessé vagy akár fájdalmassá is válhat, illetve szélsőséges esetben már maga a behatolás is ellehetetlenülhet. Az ilyenkor átélt kellemetlenség miatt sok nő kerülhet egyfajta csapdába: a fájdalomtól való félelem miatt kerülni kezdi az együttlétet a partnerével, ám ez hosszú távon akár teljesen tönkreteheti a párkapcsolatát. Az egészséges felnőttek ugyanis igénylik az intimitást, és ha éppen ez szűnik meg két ember között, az legtöbbször aláaknázza a felek közötti viszonyt.

A hétköznapokban is kellemetlen ez az intim tünet

A szexmegvonás ráadásul egyáltalán nem oldja meg a hüvelyszárazság problémáját, hiszen a kellemetlenségek egy idő után már nemcsak aktus közben, hanem akár a mindennapok során is megjelennek. Az intim tájon kialakuló folyamatos szárazság általános, viszkető-húzódó diszkomfortérzetet okozhat a nőnek. Ráadásul a kiszáradó intim szövetek jóval fogékonyabbak lesznek a különböző fertőzésekre, így gyakrabban alakulhatnak ki hüvelyi betegségek (például bakteriális hüvelyfertőzés), illetve hólyaghurut. A hüvelyszárazságot ezért nem szabad elhanyagolni, és ez nemcsak a párkapcsolat miatt fontos, hanem a saját intim egészségünk megőrzésének érdekében is!

A síkosító csak korlátozottan segít

A szexuális aktus közben jelentkező első nehézségeken akár egy hagyományos, intim síkosító is segíthet átlendülni, azonban ezek a szerek csak rövid távon hoznak megkönnyebbülést. Az aktus ugyan „olajozottabbá” válik általuk, ám a hétköznapokban tapasztalható diszkomfortérzet, illetve a hüvelyszárazság miatti fokozott fertőzési kockázat ellen érdemes hosszabb távon is hatásos segítség után nézni.

Létezik hosszú távú segítség

A hüvelyszárazságot hormonmentes készítménnyel is enyhíthetjük. A patikában recept nélkül kapható Cikatridina hüvelykúp hialuronsavat, valamint ápoló hatásukról ismert gyógynövények kivonatát tartalmazza.

A hialuronsav egy rendkívül magas vízmegkötő képességű molekula, amellyel a kozmetikai iparban is gyakran találkozhatunk márkás hidratálószerek fontos összetevőjeként. Nemcsak az arcbőr, illetve a látható testfelületek ápolására alkalmas, hanem ugyanúgy képes hidratálni a hüvelyt bélelő érzékeny hámszövetet is. A Cikatridina hüvelykúpban lévő gyulladáscsökkentő, illetve hámregeneráló hatású gyógynövényi összetevők pedig hozzájárulnak a hüvelyhám helyreállításához. A készítmény aktustól független használatával enyhíthetők az aktus során tapasztalt nehézségek, és az intim tájakon jelentkező viszkető-feszülő érzést is enyhítheti. A Cikatridina hüvelykúp kúraszerűen használható, hormonmentes készítmény, így azok is biztonsággal alkalmazhatják, akiknek valamilyen okból nem javasolt a hormontartalmú szerek használata (például kismamáknál vagy emlődaganatra való hajlam esetén).

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT
Forrás: Phytotec Hungária
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához