Ezeket látta már?

Hirdetés

Célzott immunerősítés - Ön ott erősíti az immunrendszerét, ahol az megtalálható?

Immunerosites

Az immunsejtek 70-80 %-a a bélben található. Logikus a következtetés, hogy a bél, pontosabban a bélflóra jelentheti a fő ”támadáspontot”, ha immunerősítés a cél.

Légúti vagy emésztőrendszeri fertőzések kínozzák? Szinte állandó vendég Önnél a nátha, az influenza, a Covid-19, a tüdőgyulladás vagy a hányásos-hasmenéses kórképek? Úgy érzi, hogy Önt túl könnyen megfertőzik a különféle vírusok és baktériumok? Néha már az az érzése, hogy mindent „elkap”, míg mások csak ritkábban betegek?

A különféle fertőzésekkel szembeni ellenállóképesség meghatározásában az immunrendszerre hárul a főszerep. Ha az immunrendszer működése renyhe, akkor gyakoribbak és súlyosabb lefolyásúak lehetnek a különféle fertőzések.

Miért is lehet renyhe az immunrendszer?

Nem megfelelő táplálkozás, alváshiány, mentális stressz, különféle alapbetegségek megléte, mellékhatásként az immunrendszert gyengítő gyógyszerek szedése, vagy „csupán” a túl fiatal vagy a túl előrehaladott életkor egyaránt lehet az ok. Az okok tehát különfélék, a következmény azonban hasonló: gyakoribbá és súlyosabbá válhatnak a baktériumok vagy vírusok okozta fertőzések.

Ne csüggedjen, az immunrendszer erősíthető!

Az immunrendszer erősítését ott kell végrehajtani, ahol az „lakik”. Tudományosan bizonyított, hogy az immunsejtek zöme, körülbelül 70-80 %-a a bélben van jelen. Vagyis, a bélben történő hatást megcélozva eredményesen erősíthető az immunrendszer, amely hozzájárulhat a különféle fertőzések kivédéséhez, illetve azok hatékonyabb leküzdéséhez.

Mivel találják magukat szemben a bélbe jutó kórokozók?

3 pilléren nyugvó védelem

  1. a bélflórát alkotó mikroorganizmusokkal (köztük számos jótékony baktériummal)
  2. a bélfalat képező, a kórokozók számára fizikai akadályt/gátat jelentő, egymáshoz szorosan tapadó sejtek által képzett ún. epithel-réteggel
  3. a bélfalat bevonó nyálkával és az abban található immunsejtek, illetve baktérium- és vírusellenes vegyületek tömkelegével

Kulcsszerepben a bélflóra

Ha a megfelelő baktériumok a megfelelő számban élnek a bélcsatornában, az jelentősen hozzájárulhat az immunrendszer optimális működéséhez. A kiegyensúlyozott bélflóra azonban nem csak az előbb említett 1. pillért támogatja, de a 2. és a 3. pillérek működését is segíti. Vizsgálatok bizonyítják, hogy az egészséges bélflóra ahhoz is hozzájárul, hogy az epitelsejtek kellően szorosan „tapadjanak” egymáshoz, illetve a bélfalat bevonó nyálkaréteg megfelelő védelmet kínáljon a kórokozók támadása esetén. Vagyis, a bélflóra megfelelő állapotának biztosításával több szempontból is erősíthető az immunrendszer működése.

Erősítse a bélflóráját egészséges életmóddal, illetve szükség esetén forduljon probiotikumokhoz!

A vegyes, rostokban és növényi összetevőkben dús táplálkozás kedvező a bélben élő jótékony baktériumok számára, csakúgy, mint az erjesztett élelmiszerek (pl. kefir, savanyú káposzta) fogyasztása. A megfelelő alvásidő, a stresszkezelés, a dohányzás kerülése szintén előnyösen hathat a bélflórára, és közvetetten az immunrendszer működésére.

Ha Ön úgy érzi, hogy életmódbeli tényezőkkel nem tudja biztosítani a bélflórája és immunrendszere megfelelő állapotát, probiotikumokhoz fordulhat, azaz kívülről vihet be jótékony baktériumokat (azaz probiotikumokat) és az azok életterét támogató prebiotikumokat.

Ön is szeretne élni a pro- és prebiotikumok kínálta lehetőségekkel?

TIPPEK a megfelelő készítmény kiválasztásához

  1. Döntsön olyan termék mellett, amelyik többféle baktériumtörzset tartalmaz!
  2. Válasszon olyan készítményt, amelyben a bélbaktériumok életterét támogató prebiotikum is található.
  3. Vásároljon az életkorának megfelelő összetételű terméket!

A Protexin termékcsalád mindhárom igényt kielégítően kínálja készítményeit Önnek és szeretteinek.

Forrás: Vitaminkosár
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához