Ezeket látta már?

Hirdetés

Ezért kell többet aludniuk a nőknek, mint a férfiaknak (x)

Ezért kell többet aludniuk a nőknek, mint a férfiaknak

A nők agya bonyolultabb, mert párhuzamosan több mindenre figyelnek, több feladatot látnak el, éppen ezért több alvásra és pihenésre van szükségük – állítja egy brit neurológus.

Alvás közben regenerálódik az agy

Manapság a túlhajszolt életmódunk miatt hajlamosak vagyunk az alvásidőnk kárára tevékenykedni, amivel nem teszünk jót magunknak. Az alvásnak ugyanis fontos szerepe van az életünkben. Amíg alszunk, az ébrenlétünk alatt a gondolatokért, a beszédért és a memóriáért felelős agykéreg regenerálja magát, feldolgozza és rendszerezi a napközben beszerzett információkat. Éppen ezért a felnőtteknek legalább 7-9 óra alvásra van szükségük naponta ahhoz, hogy másnap kipihenten ébredjenek.

A nők több szellemi energiát égetnek el

Jim Horne brit neurológus szerint egy nőnek legalább 20 perccel többet kell aludnia, mint egy átlagos férfinak. A nők ugyanis napközben párhuzamosan több mindenre figyelnek, több feladatot látnak el. Helytállnak a munkahelyükön, délután már édesanyaként funkcionálnak, miközben a barátnőik minden ügyes-bajos dolgáról is tudnak, este pedig háziasszonyként tüsténkednek otthon. A nők tehát több szellemi energiát használnak fel egy nap alatt, mint a férfiak.

Az alváshiány fizikai fájdalmat okozhat

A brit tudós szerint azonban nem csak ezért van szükségük több alvásra a nőknek. Úgy véli, ha éjjel nem tudják kipihenni magukat, napközben feszültebbekké válhatnak. Az alváshiány fizikai fájdalmat okozhat nekik. Azon túl, hogy ingerültebbekké és feszültebbekké válnak, az alváshiány hosszú távon az egészségüket is rombolhatja. A kialvatlanság ugyanis növeli a szívbetegség és a stroke kockázatát. A nők éjjel könnyebben felriadnak és nehezebben alszanak vissza, ráadásul életük során számos ciklikus hormonváltozáson mennek keresztül, amelyek egyebek mellett alvászavart is okozhatnak.

Segít a három gyógynövény kombinációja

Pihentető alvásra mindenkinek szüksége van. Ha viszont éjszakánként gyakran éberen forgolódunk, vagy az elalvásnál sokáig nem jön álom a szemünkre, segítségünkre lehet a három gyógynövény, a macskagyökér, a komló és a citromfű kivonatát tartalmazó Sedacur forte.

Ez a növényi gyógyszer este segíti az elalvást, nyugodt, pihentető alvást biztosít, napközbeni alkalmazása pedig nyugtató hatású. Mivel nincs negatív hatással a koncentrációra, nappal nem kell attól tartanunk, hogy tompul a figyelmünk vagy nő a reakcióidőnk. Hozzászokni nem lehet, tehát a szervezetünk nem fog egyre nagyobb mennyiséget igényelni, és függőséget sem okoz. A Sedacur forte az autóvezetéshez szükséges készségekre sincs negatív hatással. Recept nélkül kapható a patikában, nem kell orvossal felíratni.

kockazatokrol22
Forrás: Phytotec Hungária