Ezeket látta már?

Hirdetés

Küzdjük le a stresszt: 6 tipp a feszültség csökkentésére (x)

Küzdjük le a stresszt: 6 tipp a feszültség csökkentésére

A stressz leküzdése bár nem könnyű feladat, egyáltalán nem lehetetlen. Ráadásul a feszültség már egyszerűbb trükkök alkalmazásával is csökkenthető. Összeszedtünk néhány segítő praktikát.

Ilyen romboló hatásai lehetnek a stressznek

A stressz a mai rohanó világunkban sajnos senki számára sem ismeretlen fogalom. A feszült helyzeteket nem tudjuk elkerülni, de némi tudatossággal és odafigyeléssel jelentősen csökkenthetjük az általuk okozott károkat. Erre nemcsak a mindennapok könnyebbé tétele miatt van szükség, hanem az egészségünk megóvása érdekében is oldanunk kell a feszültséget. A tartósan fennálló stressz ugyanis testileg és lelkileg is rombol: gyengíti az immunrendszert, terheli a szívet, depressziós tünetekhez, szorongáshoz vezethet. Összeszedtünk néhány tippet, amelyek segíthetnek csökkenteni a feszültséget.

1. Egyszerre csak egy feladat! Sokakkal előfordul, hogy nem csupán az aktuális problémájukkal foglalkoznak, hanem életük további aggodalmait, félelmeit is folyamatosan keringetik gondolataikban. Holott jobb, ha minden mást kizárunk, és csakis az aznap felmerülő probléma megoldására fókuszálunk, így ugyanis jóval kisebb mentális teher nehezedik ránk.

2. Kérjünk segítséget, ha szükségünk van rá! Mérlegeljük, hogy meg tudjuk-e egyáltalán oldani az adott problémát, és ha nem, akkor hogyan kímélhetjük meg magunkat minél jobban annak káros hatásaitól. Lássuk be, ha külső segítségre van szükségünk, és ne szégyelljünk támogatást kérni.

3. A helyes légzés sokat segíthet! Az idegesség fizikai tüneteket is okozhat: a szív szaporábban ver, a légzés gyorsul. A stressz hatására ugyanis adrenalin és kortizol szabadul fel, a test pedig felkészül a harci összecsapásra – még ha manapság ilyesmire nem is kerül sor. A tudatosan lassított légzés azonban visszafordíthatja a folyamatot, és nyugtatóan hathat.

4. Tanuljunk meg nemet mondani! Amikor túlterheltek vagyunk, tudnunk kell nemet mondani, azaz legyünk képesek azt mondani egy újabb feladatra, hogy ez most nem fér bele. Fontos az is, hogy a munkahelyi teendőinkkel lehetőleg csak a munkahelyen foglalkozzunk.

5. Ne nyomasszuk magunkat a túlzott elvárásainkkal! Sokszor saját magunkat stresszeljük az önmagunkkal szemben támasztott irreális elvárásainkkal. Ismerjük fel ezeket, és lássuk tisztán, hogy ezeket csakis mi várjuk el saját magunktól.

6. Állítsunk fel reális célokat! Ne legyünk saját magunk ellenségei! Olyan célokat tűzzünk ki magunk elé, amelyeket jó eséllyel meg is tudunk valósítani.

Stresszoldásban segíthet a Sedacur forte

Ha napközben gyakran feszültek vagyunk, és nehezen birkózunk meg a stresszel, segítségünkre lehet a három gyógynövény, a macskagyökér, a komló és a citromfű kivonatát tartalmazó Sedacur forte.

Ez a növényi gyógyszer nemcsak éjszaka segít az elalvásban, hanem feszültségoldó hatásának köszönhetően nyugodt nappalokat is biztosít. Nem kizárólag este, hanem napközben is szedhető, hiszen nem kell attól tartanunk, hogy tompul a figyelmünk vagy nő a reakcióidőnk, mivel a Sedacur forte szedése nincs negatív hatással a koncentrációra. Hozzászokni nem lehet, tehát a szervezetünk nem fog egyre nagyobb mennyiséget igényelni, és függőséget sem okoz. A Sedacur forte az autóvezetéshez szükséges készségekre sincs negatív hatással. Recept nélkül kapható a patikában, nem kell orvossal felíratni.

kockazatokrol22
Forrás: Phytotec Hungária