Rostok
Ez a néhány egyszerű zöldség lecsökkentheti a vastagbélrák kockázatát – mégis alig esszük!
Ha többet eszünk ezekből a gyümölcsökből és zöldségekből, akár 40 százalékkal is csökkenthető a vastagbélrák kockázata.
Ezért eszik mindenki chia magot – de csak kevesen tudják, mikor a legjobb reggel vagy este
Chia mag: reggel csoda, este veszély, vagy épp fordítva igaz?
Legnépszerűbb
-
Vastagbélrák
Ha többet eszünk ezekből a gyümölcsökből és zöldségekből, akár 40 százalékkal is csökkenthető a vastagbélrák kockázata.
-
Dietetika
A súlyfelesleg kialakulásának esélye nem nagyobb magas glikémiás indexű élelmiszerek fogyasztásakor, mint az alacsony glikémiás indexű élelmiszerek esetében – állítja az Advances in Nutrition című amerikai táplálkozástudományi szaklap friss kutatása.
Kiderült, mennyit számítanak a rostok a vastagbélrák elleni küzdelemben
Új kutatási eredmények születtek arról, hogyan támogathatja az étrendi rost a bélrendszer egészségét, és hogyan segíthet a vastagbélrák megelőzésében.
Ilyen hatással vannak bizonyos prebiotikumok az öregedő agyra
Egy új kutatás meglepő eredményekel szolgált a bél-agy kapcsolatok terén.
A probiotikumok tényleg fogyasztanak? A szakember elárulja
Vajon az emésztőrendszer állapota milyen hatással van a testsúlyunkra?
Vastagbélrák, végbélrák: ne a balsorsot okolja: ezt a két dolgot iktassa ki az életéből!
Két olyan hétköznapi rossz szokás is akad, ami növeli a vastag-, és végbélrák kialakulásának az esélyét - állítja egy ausztrál tanulmány.
Sok súlyos betegség megelőzhető, ha ismeri ezeket a mérőszámokat
A magas glikémiás indexű élelmiszerek gyorsan felszívódnak, hamar megemelik a vércukorszintet.
Mire jó a birsalma? Ebben bajnok az őszi betegségek legnagyobb ellensége
A birsalma rostjai gyorsítják az anyagcserét, ezzel járulnak hozzá a fogyókúrák sikeréhez, valamint segítenek elkerülni a bélrendszer gyulladásos megbetegedéseit.