Ezeket látta már?

Strandon esett össze egy 70 éves asszony, újra kellett éleszteni

mentőhelikopter, mentő, újraélesztés, strand

A kiskunmajsai strandon egy 70 éves asszony esett össze. A fürdőzők, a személyzet és a mentősök is küzdöttek az életéért.

Még kedden kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 70 év körüli asszonyhoz, aki a kiskunmajsai strandon esett össze. Több fürdőző is azonnal a nő segítségére sietett, mentőt hívtak és értesítették a személyzetet is - olvasható az OMSZ közösségi oldalán.

Mentőhelikoptert is hívtak az asszonyhoz

A posztban kifejtették, hogy a tapasztalt mentésirányító betegvizsgálatra instruálta a szemtanúkat, miközben riasztotta a legközelebbi mentőegységet és a szentesi mentőhelikoptert is.

"A beteg ekkor már nem lélegzett, ezért a telefonon kapott utasítások szerint, a helyszínen tartózkodók rögtön megkezdték az újraélesztést és egymást váltva küzdöttek a nő életéért. A perceken belül helyszínre érkező bajtársak emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül rövid időn belül sikerre vezetett és a beteget stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba a mentők." - írták a bejegyzésben.

Hogyan kell újraéleszteni?

Először is hagyjuk abba, amit csinálunk: álljunk félre az autóval az úton, tegyük le azt, ami a kezünk ügyében van, és azonnal hívjunk mentőt. Minél hosszabb idő telik el ugyanis a hezitálással, annál nagyobb szívizom-terület hal el. Arra pedig kevés az esélyünk, hogy később pont egy olyan ember mellett esünk össze, aki újra tud minket éleszteni.

Elsősegély: a magyarok többsége nem mer segíteni, inkább félrenéz - olvasson tovább!

Azonnal meg kell kezdeni az újraélesztést! 30 mellkasi nyomást végzünk, majd jön 2 fújás az orrba vagy szájba. A befújást elhagyhatjuk, a lényeg a szív újraindítása a mellkas kompresszióval.

Forrás: facebook.com/orszagosmentok
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához