Szőlőtermelés
Gluténérzékenységet okozhattak a borok: ez az anyag felelős érte
Három év múlva minden valószínűség szerint már nem fogunk találkozni a francia borokban azzal a vegyülettel, ami a tudomány mai állása szerint a gluténérzékenység kialakulásáért felelős.
Rekord év vagy katasztrófa lesz 2018 a szőlőtermelőknek?
Az idei tavasztól tapasztalható időjárás különleges helyzetet teremtett a szőlőtermesztésben országszerte. Március végén még hófúvások nehezítették a munkákat az ültetvényeken, három hétre rá pedig berobbant az azóta is tartó meleg idő. Az április és a május is nyáriasan meleg volt, és a rendkívül sok csapadék hatására a szőlővesszők robbanásszerű növekedésbe kezdtek, mostanra pedig soha nem látott mennyiségű és szinte kifejlett fürtöket hoztak.
Legnépszerűbb
-
Egészségkalauz/Életmódorvoslás/Dietetika
Gluténérzékenységet okozhattak a borok: ez az anyag felelős érte
Három év múlva minden valószínűség szerint már nem fogunk találkozni a francia borokban azzal a vegyülettel, ami a tudomány mai állása szerint a gluténérzékenység kialakulásáért felelős.
-
Dietetika
Rekord év vagy katasztrófa lesz 2018 a szőlőtermelőknek?
Az idei tavasztól tapasztalható időjárás különleges helyzetet teremtett a szőlőtermesztésben országszerte. Március végén még hófúvások nehezítették a munkákat az ültetvényeken, három hétre rá pedig berobbant az azóta is tartó meleg idő. Az április és a május is nyáriasan meleg volt, és a rendkívül sok csapadék hatására a szőlővesszők robbanásszerű növekedésbe kezdtek, mostanra pedig soha nem látott mennyiségű és szinte kifejlett fürtöket hoztak.