Antioxidáns
Ez a 10 étel bizonyítottan hozzájárulhat a hosszabb élethez
Egyre több kutatás igazolja, hogy nem csupán a gének, hanem az étkezési szokások is alapjaiban befolyásolhatják élettartamunkat.
Évtizedekig irtottuk, most étrend-kiegészítőként vizsgálják – mit tud valójában a kövér porcsin?
Sokan nem ismerik, pedig támogatja a vércukorszintet, a májat és a vesét – így hat a porcsin a szervezetre.
Legnépszerűbb
-
Dietetika
A szervezetünk minden pillanatban oxidálódik, melynek kérlelhetetlenül látható jele az öregedés. Az antioxidánsok azonban segíthetnek lelassítani a folyamatot. A témáról Molnárné Bíró Erzsébet táplálkozásspecialistától tudtunk meg érdekes részleteket.
-
Dietetika
A szelén hiánya a külsőnkön is meglátszik, így pótlása szemmel látható változásokat eredményezhet.
Egy hétig bodzát ivott – az eredmény meglepte az anyagcseréjét és az orvosát is
Mi történik a testünkkel, ha egy hétig bodzát iszunk? Itt a válasz, kiderül a legújabb kutatásokból.
Kurkuma: gyulladás, ízületi fájdalmak és depresszió esetén is segíthet
A kurkuma sok mindenben segíthet, éppen ezért jó, ha mindig van belőle otthon.
Az alma 6 egészségügyi előnye
Az alma igazi életmódszövetséges: védi a szívet, segíti az emésztést, támogatja a lelki jóllétet, és még a bőrt is fiatalon tartja.
Az alvás antioxidáns funkcióval rendelkezik, állítja egy tanulmány
Az alvás többről szól, mint csak a pihenésről: antioxidáns védelmet is nyújt az agynak.
Mi az a T-vitamin és fontos-e valójában?
A „T-vitamin” kifejezés időről időre felbukkan különböző cikkekben, blogokban vagy táplálékkiegészítők reklámjaiban, azonban orvos-szakmai szempontból nem létezik hivatalosan elismert „T-vitamin”.
Antioxidánsokban gazdag szuperételek, amelyek segítenek megőrizni a vitalitást
Ezek az ételek nemcsak finomak, de számos jótékony hatással is bírnak, amelyek hozzájárulhatnak a hosszú és egészséges élethez. Egy kivétel azonban akad, amikor nem tanácsos antioxidánsokat szedni, enni.