Antioxidáns
Mi az a T-vitamin és fontos-e valójában?
A „T-vitamin” kifejezés időről időre felbukkan különböző cikkekben, blogokban vagy táplálékkiegészítők reklámjaiban, azonban orvos-szakmai szempontból nem létezik hivatalosan elismert „T-vitamin”.
Antioxidánsokban gazdag szuperételek, amelyek segítenek megőrizni a vitalitást
Ezek az ételek nemcsak finomak, de számos jótékony hatással is bírnak, amelyek hozzájárulhatnak a hosszú és egészséges élethez. Egy kivétel azonban akad, amikor nem tanácsos antioxidánsokat szedni, enni.
Legnépszerűbb
-
Egészségkalauz/Életmódorvoslás/Dietetika
Antioxidáns: így működik az öregedésgátló, fiatalító hatása
A szervezetünk minden pillanatban oxidálódik, melynek kérlelhetetlenül látható jele az öregedés. Az antioxidánsok azonban segíthetnek lelassítani a folyamatot. A témáról Molnárné Bíró Erzsébet táplálkozásspecialistától tudtunk meg érdekes részleteket.
-
Hírek
Baj van a banánnal! Új kutatást adtak ki a népszerű gyümölcsről
Bár a banán tele van káliummal és hasznos vitaminokkal, egy kutatás eredményei szerint jobb nem hozzáadni a reggeli frissítő turmixokhoz.
Téli immunerősítés gyümölcsökkel, és zöldségekkel - ezt a négyet egye!
Ezekkel a zöldségekkel, gyümölcsökkel is feltölthetők a vitaminraktáraink.
Magas vérnyomás ellen - ezek a természetes módszerek segíthetnek
Így járulhat hozzá a vérnyomás csökkentéséhez gyógyszerek nélkül.
Sokat stresszel? Ez a karácsonyi étel sokat segíthet!
A káposzta amellett, hogy számos ízletes étel alapanyaga, a szervezetünknek, immunrendszerünknek is jót tehet. Természetes segítőnk lehet a vitamindús zöldségekben, gyümölcsökben kevésbé gazdag hónapokban is.
Antioxidánsok: innen tudhatjuk, ha kevés belőlük a szervezetünkben
Az antioxidánsok egyfajta védőpajzsként működnek a szabadgyökökkel szemben.
Mire jó a csukamájolaj? Ilyen hatással van a szervezetre
A csukamájolajat egész generációk utálták íze miatt. Valójában amilyen rossz ízű, annyira egészséges. Mutatjuk, miért érdemes fogyasztani.
Barát vagy ellenség a C-vitamin a rákos betegeknek? A gyógyszerész elárulja
Árt vagy használ a sok antioxidáns a rosszindulatú daganattal küzdőknek?