Ezeket látta már?

Szponzorált tartalom

Így vethetünk véget az allergiának, ételintoleranciának

Tudja meg, mi okozza a panaszait!

Tudja meg, mi okozza a panaszait: átfogó ételintolerancia és ételallergia kivizsgálás, április végéig 20 százalék kedvezménnyel!

Régóta sejti, hogy a gyakori hasfájást, puffadást, bőrtüneteket valamilyen élelmiszer fogyasztása okozhatja? Kerüli a glutént, tejmentesen étkezik, de a tünetei nem szűnnek? Ételallergiás és szeretné tudni, hogy veszélyezteti-e az anafilaxia? Keresztallergiás tünetei miatt egyre kevesebb zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt?

A FOX ételintolerancia és ALEX multiplex allergiavizsgálat segítségével mindössze egy vérvételből közel 300 élelmiszer és allergén vizsgálható, így pontosan megtudhatja, hogy mi áll a tünetei hátterében.

FOX: a legtöbb összetevőt vizsgáló ételintolerancia teszt

Különböző ételek fogyasztása egyre gyakrabban és egyre több embernél vált ki panaszokat. Ételintolerancia is okozhatja, ha már hosszabb ideje az alábbi visszatérő tünetektől szenved:

  • gyomor- és bélrendszert érintő tünetek: hasfájás, puffadás, hasmenés vagy székrekedés
  • bőrproblémák: viszketés, kiütések
  • súlyproblémák
  • fejfájás, migrén
  • ingerlékenység, koncentrációs zavarok

FOX ételintolerancia vizsgálat – 287 élelmiszer

Ételintolerancia esetén a panaszok kialakulását megelőzhetjük, ha tudjuk, hogy a megjelenésük pontosan melyik élelmiszer fogyasztásához köthető. Ha a továbbiakban a problémás élelmiszert vagy összetevőt elkerüljük, akkor a kellemetlen tünetek sem jelentkeznek.

A FOX ételintolerancia teszt egy nanotechnológián alapuló vizsgálat, melynek elvégzésével mindössze 1 vérvételből, 287 élelmiszer fehérje ellen termelt IgG típusú antitest vizsgálatára van egyszerre lehetőség.

Az ismertebb problémát okozó élelmiszercsoportok - mint a gabonafélék vagy a tej - mellett az átfogó FOX ételintolerancia teszt olyan élelmiszer típusokat is vizsgál, melyekre kevésbé gyanakodunk, pedig fogyasztásuk szintén közre játszhat a rossz közérzet kialakulásában. Ilyenek például a kávé, tea, fűszerek, gyümölcsök, zöldségek vagy a hüvelyesek.

ALEX: egy vérvétellel Magyarországon a legtöbb allergén kivonatra és komponensekre vizsgál

A különböző élelmiszerek nemcsak intoleranciát, hanem allergiát is okozhatnak. Ételallergia esetén azonban már nemcsak enyhébb, az életminőséget rontó tünetek jelentkezhetnek, hanem egyéni érzékenységtől függően akár életveszélyes állapot, anafilaxia is felléphet. Azt, hogy kinél áll fenn az anafilaxia kockázata, egy speciális allergiateszttel, az allergén komponensek vizsgálatával tudjuk meghatározni.

A hagyományos allergiatesztek csak azt mutatják meg, hogy Ön mire allergiás. A komponens alapú vizsgálat viszont még részletesebben vizsgál, az allergén összetevőit is kimutatja. Ezek az összetevők, vagyis komponensek különböző tulajdonságokkal rendelkeznek. Ha az Ön esetében az enyhébb tüneteket okozó komponens emelkedett, akkor nem kell anafilaxiától tartania. Ha azonban a magas rizikójú komponensek értéke magas, akkor kizárólag az adott allergént még nyomokban sem tartalmazó ételeket fogyaszthat, és mindenképp magánál kell tartania az allergiás reakció esetén beadandó adrenalin injekciót.

ALEX multiplex allergia vizsgálat - 295 allergén

Az ALEX multiplex allergia vizsgálat során 295 allergén vizsgálata történik egy időben - szemben a hagyományos allergia tesztek húsz allergénjével - és a teszt során egyszerre van lehetőség az allergiát kiváltó anyag kivonatának és komponenseinek analizálására.

Az ALEX multiplex 295 allergia teszt egy lépésből ki tudja mutatni, hogy az anafilaxiát okozó molekula áll-e az allergiás probléma hátterében és választ adhat arra is, hogy mennyire szigorú diétát szükséges tartani.

Keresztallergiát okozó élelmiszerek meghatározása

Keresztallergia esetén a tünetek a pollenek és bizonyos élelmiszerek szerkezeti hasonlósága miatt jelentkeznek. A szervezet nem tudja pontosan megkülönböztetni őket, mindkettőre védekezéssel reagál, ezért fogyasztását követően kellemetlen panaszok jelentkeznek:

  • szájüregi viszketés, égő érzés,
  • kaparó érzés a torokban,
  • ajak – és nyelvduzzanat léphet fel.

A legismertebb keresztallergiák a parlagfű-görögdinnye és a nyírfapollen-alma, de egy adott pollen esetében akár tíz vagy még több különböző zöldség és gyümölcs is keresztallergiát okozhat, ezért az érintettek óvatosságból inkább mindegyik fogyasztását kerülik.

Ha Önnél a tünetei alapján felmerül a keresztallergia gyanúja, akkor multiplex allergiateszttel nagy valószínűséggel meg lehet állapítani, hogy pontosan melyik az az étel, ami a panaszait okozza. A továbbiakban így, felesleges étrendi megszorítások helyett csak azt az adott ételt kell mellőznie, ami valóban a panaszait okozta.

Foglalja le időpontját a Glamour napok ideje alatt, és 20 százalék kedvezményben részesül a FOX ételintolerancia teszt, és az ALEX multiplex allergiavizsgálat árából!

A kedvezmény április végéig váltható be, kizárólag az április 7-10. között, Glamour20 kuponkód használatával lefoglalt időpontok esetében vehető igénybe.Foglaljon időpontot vizsgálatra telefonon, a +36 30 841 8543 számon, vagy a www.allergytest.hu honlapon! A kedvezményre jogosító kuponokat keresd az áprilisi GLAMOUR magazinban található GLAMOUR-kuponfüzetben, és a GLAMOUR Univerzum applikációban.

Forrás: Allergytest.hu