Ezeket látta már?

Hirdetés

Minden, amit az allergiás nátháról tudni lehet (x)

A szénanáthás tünetek közül talán az orrdugulás a legkellemetlenebb. Ha nem kapunk levegőt az orrunkon keresztül, az önmagában is kényelmetlen érzés, és ilyenkor ráadásként a szánk és a torkunk is kiszárad…

Pokoli az allergiás orrdugulás

Míg tavasszal a virágzó fák okozhatnak allergiás reakciókat, addig nyáron főleg a füvek, gabonák, gyomok pollenjei keseríthetik meg a mindennapjainkat. Sajnos évről évre többen szenvednek a szénanátha kellemetlen tüneteitől. A szénanátha a légúti allergia egyik megjelenési formája, a szezonális allergiás orrnyálkahártya-gyulladás és kísérő tüneteinek összefoglaló neve. Az allergiás panaszokat a levegőben szálló virágpor, azaz a pollenek okozzák. Jellegzetes tünet az orrfolyás, az orrdugulás és az orrviszketés.

Ezért gyullad be az orrnyálkahártyánk

Ha a szénanátha tüneteitől szenvedünk, akkor az orrnyálkahártyánk folyamatosan gyulladásban van. Ez azért sem jó, mert az orrnyálkahártya az immunrendszerünk „előszobája”: fontos feladata, hogy kiszűrje a belélegzett kórokozókat, amelyek az általa termelt váladékkal távoznak az orrjáratokból. Ha az orrnyálkahártyánk kiszárad, kevésbé tudja ellátni a feladatát, ezért is fontos, hogy allergiás nátha esetén védjük a kiszáradástól és csillapítsuk a gyulladást.

Hasznos segítség lehet az ectoin

Hasznos segítség lehet ilyenkor az ectoin-tartalmú Reventil orrspray. Az ectoin egy különleges molekula, amelyet csupán néhány évtizede fedeztek fel a tudósok, amikor arra keresték a választ, hogyan képesek bizonyos egysejtűek a dermesztő hideget és a sivatagi forróságot egyaránt túlélni. Kiderült, hogy ez a speciális ectoin molekula védi meg őket a kiszáradástól, sérülés esetén pedig segíti a sejtfelszín regenerációját is. Az egysejtűeknek ez a „titkos fegyvere” a Reventil-készítmények egyik legfontosabb alkotóeleme.

A Reventil nem tartalmaz szintetikus összetevőket, és használatával függőség kialakulásától sem kell tartani. Az ectoint tartalmazó orrspray enyhíti az allergiás orrtüneteket, miközben nedvesíti és védi az orrnyálkahártyát. A 4 az 1-ben hatású eszköz jelentősen mérsékli az orrdugulást, az orrfolyást, az arc- és fejfájást, a szaglás- és ízérzékelés zavarát. Az orrspray nem tartalmaz tartósítószert, és gyerekek is használhatják, ráadásul recept nélkül kapható a patikában.

kockazatokrol
Forrás: Phytotec Hungária