Ezeket látta már?

A rákellenes pécsi "csodaszer" - válasz és igazság

Napjainkban számtalan emberhez jutott el az alább olvasható üzenet (e-mailen, közösségi oldalon), mely szerint Dr. Kulcsár Gyula megtalálta a rák ellenszerét és ez infúzió formájában kapható.

Mi az igazság?

A rákellenes pécsi "csodaszer" - válasz és igazság

Dr. Kulcsár Gyula már 20 éve annak szenteli az életét, hogy kutassa a szervezet Természetes Tumorellenes Védelmét. Kutatásai sikerrel jártak, eredményeit rangos nemzetközi tudományos folyóiratokban publikálta (legutóbb az International Journal of Cancer 2013 márciusában).

A szabadalma alapján készült termékek majd két évtizede elérhetőek a daganatos betegek számára, mint kiegészítő terápia. A tudományos felfedezésről és kutatásról szóló leírás az említett üzenetben helyénvaló és igaz. Azonban az üzenet alapjául szolgáló cikk 2008-ban íródott, amikor újabb fejlesztés indult. Akkor úgy tűnt, hogy a felfedezés infúzió formájában történő bevezetése a legcélszerűbb. Ezt az élet felülírta.

Mivel a cél az volt, hogy a készítmény minél gyorsabban, minél könnyebben és a legmegfelelőbb formában legyen elérhető a daganatos betegek számára, így a tervezett infúzió helyett Dr. Kulcsár Gyula találmánya italpor formájában került bevezetésre. Az italpor összetétele és a napi dózisa megegyezik a tervezett infúzióéval, ma mindenki számára elérhető és megvásárolható, hatása klinikai vizsgálatokkal igazolt.

Az eredeti közlemény összefoglalója a nemzetközi szaklapban (2013)

A szerzők feltételezték, hogy a daganatsejtekben szelektíve falhalmozódó kismolekulák részt vehetnek egy nem-immunológiai típusú megfigyelő mechanizmusban. Korábban már kimutatták, hogy egy speciális keverék (L-arginin, L-hisztidin, L-metionin, L-fenilalanin, L-tirozin, L-triptofán, L-szkorbinsav, D-biotin, piridoxin, riboflavin, adenin, L(-)maleát) számos tumorsejt-vonalon toxikus/ölő hatást fejt ki, és laboratóriumi körülmények között a tumorsejtek halálát okozza.

Állatokból és emberből eredő daganat-modelleken (pl. egér vastagélrák, egér melanoma, humán prosztatarák stb.) is ígéretes hatást észleltek. A tumorgátló hatás egértumor esetén 40-69% arányúnak mutatkozott. A keverék hatása összemérhető volt ismert tumorellenes szerekkel (pl. fluorouracil, cisplatin) egér vastagbélrák-modellen.

Ezek az eredmények azt sejtetik, hogy a fenti keverék a daganatos betegségek kezelésében új lehetőséget jelenthet, adott esetben más, közismert daganatellenes szerekkel kombinációban.

(International Journal of Cancer, 01.03.2013., szerzők: Gyula Kulcsár, Dezső Gaál, Péter I. Kulcsár, Ákos Schulcz, Tamás Czömpöly)

Természetesen a kutatások és a vizsgálatok tovább folytatódnak, és Dr. Kulcsár Gyula és kollégái azon dolgoznak, hogy a segítség minél több beteg ember számára ismert és elérhető legyen.

www.kulcsargyula.hu

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

Németh-Tavasz Brigitta

E-mail: brigitta.nemeth@newdoor.hu

Forrás: Sajtóközlemény
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához