Ezeket látta már?

Biztató eredmények: ez az új rákgyógyszer egy hét alatt végezhet a tumorral

rák, daganatos betegség, onkológia, kezelés, terápia, rákterápia

Az új terápiát embereken még nem próbálták ki, de az eredmények ígéretesek.

Nagyon hatásosnak bizonyult egereken a laboratóriumi tesztek során egy újfajta rákgyógyszer, amely mindössze hat nap alatt végzett az előrehaladott petefészek- és vastagbélrákkal. Az eredmény ígéretes, de túlzott izgalomra egyelőre nincs ok, mivel embereken egyelőre nem próbálták ki a terápiát. Ha minden jól megy, a klinikai tesztek az idei év végén kezdődhetnek el - írja az Index.

A texasi Rice Egyetemen kipróbált terápia olyan "gyöngyökön" alapul, amelyek a testbe ültetve folyamatosan nagy mennyiségben olyan fehérjéket, vagyis citokinokat termelnek, amelyek mozgósítják a szervezet védekezőrendszerét.

Omid Veiseh biomérnök szerint az új módszer lényege, hogy a gyöngyöket a hashártyába ültetik, így a test többi részéhez képest a tumor közelében harmincszoros mennyiségben van jelen a citokin. Ekkora mennyiség infúzióban már mérgező lenne.

Petefészekrák: nehézlégzés és a légszomj is jelezhet daganatot - olvasson tovább!

A gyöngyök hidrogél nevű anyagból készülnek, amely megvédi a bennük lévő citokinokat előállító sejteket a szervezet immunreakcióitól. "Kimutattuk, hogy az idegen test elleni védekezés 30 napon belül elzárta a kapszulákból származó citokinok útját. Az is kiderült, hogy a kezelés biztonságosan megismételhető, ha szükséges" – tette hozzá Veiseh. Az eljárás további előnye, hogy viszonylag egyszerűen és könnyen bejuttathatóak a gyöngyök a szervezetbe.

Forrás: Index.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához