Ezeket látta már?

Kisfilm a mellrákról: így végezheti helyen az önvizsgálatot

mellrák

A tabuk ledöntése, az önvizsgálat helyes lépéseinek elsajátítása a legfőbb célja annak 10 perces kisfilmnek. Tudja meg, mire kell figyelnie!

Az oktatóvideót az AVON Magyarország készítette, az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány és ifjúsági védőnők szakértői közreműködésével jött létre. Az edukációs film használható oktatási intézményekben, egészségvédelmi rendezvényeken, de az interneten bárki megnézheti.

Sok családban tabunak számít

Az egészségtudatosság tanítható, de ehhez az szükséges, hogy az egészséges életmódra való nevelés mellett rendszeresen szóba kerüljön olyan sokakat érintő betegség is, mint a mellrák.  Családi körben viszont sokszor tabutéma a betegség, hol a gyermek nem mer kérdezni a tünetekről, következményekről, hol a felnőtt tart attól, hogy túl korai még szűrővizsgálattal riogatnia. Ezért a kisfilmben négy szülő-gyermek párost láthatunk, akik többek között arról beszélnek, téma-e otthon az egészség, betegség, hallották-e már a fiatal lányok a mellek rendszeres vizsgálatának fontosságáról.

Saját testük ismerete még sokak számára tabutéma. Pedig ha az ember ismeri saját magát és a testét, időben felismerhet, ezáltal könnyebben gyógyíthatóvá tehet olyan betegségeket is, mint például a mellrák.

Ezek a tünetek mellrákra utalhatnak!

Fontos, hogy ismerjük a testünket!

Tisztában vagyunk azzal, hogy ez nem egy könnyű téma, főleg ha tinédzser lányokkal kell a mellrákról beszélgetni. Ezért is hiánypótló az AVON által létrehozott edukációs film, ami jól érthetően foglalja össze a betegséggel kapcsolatos információkat. Több szemszögből közelíti meg az emlődaganatot, nőknek és férfiaknak egyaránt hasznos tudást ad át. A film további előnye, hogy inkább elgondolkodtat és nem elrettent, hangsúlyozza azt, hogy ha odafigyelünk magunkra nem kell, hogy végzetes legyen a betegség. Bízunk benne, hogy minél több emberhez eljut a videó és a rendszeres önvizsgálat elvégzésére és a szűrővizsgálatokon való részvételre motiválja majd őket” – nyilatkozta Dr. Drajkó Veronika az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány elnöke.

Az AVON előzetesen kikérte egészségügyi szakemberek és védőnők véleményét, hogy az oktatófilm minél hasznosabb és informatívabb legyen A videó mindenki számára elérhető az alábbi linken: https://youtu.be/xzURD-QGLSk

Figyeljünk oda magunkra és testünk jelzéseire, ne hagyjuk, hogy egészségünk mindössze néhány percen múljon!

Forrás: Sajtóközlemény
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához