Ezeket látta már?

Fordulópont a rákgyógyításban: ezért Nobel-díjat kaptak a kutatók

2018.10.01. Módosítva: 2018.10.01.
rakgyogyitas_forradalma

Felfedezték, hogyan lehet harcolni a rák ellen a szervezetünk immunrendszere segítségével – éppen ezért 2018-ban a két tudós joggal nyerhette el a fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjat.

James Pallison professzor és Tasuku Honjo professzor kutatásai megoldást jelenthetnek a halálos bőrrák ellen.

Rákgyógyítás: ennyire hatékony megoldást még sosem fedeztek fel

A díjat átadó Svéd Akadémia szerint az "immun ellenőrző rendszer terápiája" forradalmasíthatja a rákgyógyítást. Az eddigi kísérletek alapján elmondható, hogy igen hatékonyan beválik a daganatok ellen - jelent meg a BBC oldalán. Miután átvették a díjat, Tasuku Honjo hozzátette: "Szeretném folytatni a kutatásokat .... hogy az immun terápia még több rákos beteg életet menthessemeg."

rakgyogyitas_forradalma

A rákgyógyító terápia

Allison és Honjo feltalált egy lehetőséget arra, hogyan szabadítsa ki az immun sejteket, hogy védekezhessenek a rákos tumorok ellen azzal, hogy kikapcsolják a fehérjéket, amik ezt a funkciójukat eddig megakadályozták. Ezzel megnövekedett a túlélési esélye azoknak a rákos betegeknek is, akik előrehaladott bőrrákban szenvedtek.

Ezek a bőrrák első jelei - kattintson tovább!

A terápia nem használ mindenkinek, de akinek igen, annak viszont meglepően gyorsan. A rákos sejteket kiöli, még akkor is, ha már kezdtek elterjedni a testben. Sőt, valószínűleg még a tüdőrák ellen is használhatják ezt a terápiát az orvosok.

"Az olyan rákokat, mint a előrehaladott melanóma, tüdő-, és veserák, ezek az immunrendszert támogató gyógyszerek megállíthatják, de még további kutatjuk a terápia lehetőségeti." mondja Charles Swanton professzor, aki gratulált a nyerteseknek.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához