Ezeket látta már?

Rákgyógyítás: élni segít a halandóság elfogadása

Sámánokról, nyirokcsomó áttétekről, a magyarok rákbetegségéről, a halandóság feldolgozásáról a lap téli kiadásában.

Megjelent a Rákgyógyítás magazin 2011. téli kiadása. A lap Reális esélyek és misztikus ígéretek címmel közöl összeállítást a kuruzslókról. Az ország vezető onkológusai nyilatkoznak arról, miért lesz olyan sok magyar rákos, s miért nem szorulhat a gyógyítás csak a kórház falai közé. A magazin körbejárja a nyirokcsomókban megjelenő áttétek kezelési lehetőségeit, az elmúlásról szóló regényei kapcsán pedig interjút közöl Nagy Bandó Andrással. A betegek és családjaik 2008 óta negyedévenként megjelenő ingyenes, hirdetésektől mentes országos magazinja 15 ezer példányban jut el a kórházakba, klinikákra és a betegszervezetekhez, de postán is megrendelhető.

Rákgyógyítás: élni segít a halandóság elfogadása

A betegtájékoztatással, a hiteles információkkal is csak egy részét sikerül hatástalanítani a szemfényvesztők felelőtlen ígérgetéseinek. Amint arra dr. Purebl György, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének klinikai igazgatóhelyettese a Rákgyógyítás magazinban rámutat, a kuruzslók ott rúghatnak labdába, ahol a tudomány lehetőségei végesek. Eszükbe sem jut begyulladt vakbelet gyógyítani, a rák ellenszerét persze ismerik. Ezért kell felvérteződni a félrevezetés ellen, reálisan értékelni a lehetőségeket, még ha ez nehéz is.

Továbbra is Magyarország áll az élen a kontinensen: hazánkban szedi a rák a legtöbb áldozatot. Pedig amint azt prof. dr. Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója leszögezi, az onkológia színvonala idehaza sem rosszabb, mint sok más országban. A lapnak nyilatkozó professzor a gyakran hangoztatott életmódbeli tényezők mellett rávilágít a "magyarokat tépő balsors" történelmi vonatkozásaira is.

A betegek nemcsak gyógykezelésre, hanem partnerségre, útmutatásra, jó szóra is vágynak, mivel azonban túl sok beteg vár túl kevés orvosra, szükség van a civil szervezetekre, az önkéntesekre, a pszichológusokra és a marketingtől független betegtájékoztatásra is – hangsúlyozza prof. dr. Bodoky György, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság tiszteletbeli elnöke, a Rákgyógyítás alapító-kiadója annak kapcsán, hogy a www.rakgyogyitas.hu portál a közelmúltban lett 5 éves. Dr. Végh Éva orvosi rovatvezető beszél a 3700 kérdés megválaszolása során felgyülemlett tapasztalatokról, B. Papp László lapszerkesztő pedig arról, hogy a tudatos betegek bátrabban és felkészültebben mernek kérdezni és visszakérdezni.

A tudományos ismeretterjesztés jegyében sebész, onkológus, patológus egyetemi tanszékvezetők bevonásával tekinti át a magazin a nyirokcsomókban megjelenő daganatáttétek diagnosztikáját és kezelését, emellett a téli fertőzésekről éppúgy szó esik, mint a betegek által gyakran felmerülő kérdésekről, az étvágytalanságról vagy a szorongásról.

Nagy Bandó András álszerénység nélkül jelenti ki: halni akar tanítani, mert a végstádiumban sem mindegy, hogyan él az ember, s miként élnek a szerettei. Amint az interjúból kiderül: aki halni tanul, élni tanul – s ez a betegségtől függetlenül mindenkire áll.

A Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány által kiadott, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság tudományos partnerségével, a portállal együttműködésben 15 ezer példányban megjelenő ingyenes, s hirdetéseket sem közlő Rákgyógyítás magazin elérhető az onkológiai centrumokban és betegszervezeteknél. Orvosi rendelőknek, egyesületeknek és magánembereknek egyaránt lehetőségük van a postai megrendelésre is. Mindössze egy felbélyegzett válaszborítékot kell küldeni a szerkesztőség 6723 Szeged, Építő u. 3/a címére. A szerkesztőség azt kéri, hogy a megrendelők pontosan megcímzett, a postákon megvásárolható közepes, A/5-ös méretű, zöld színű, súlykorlátozás nélküli "postakész" válaszborítékot adjanak postára. Betegklubok több lapszámot is igényelhetnek, s a lehetőségekhez képest a kiadó a korábbi lapszámokat is biztosítja.

További információ:

B. Papp László lapszerkesztő

www.rakgyogyitas.hu

rakgyogyitas@gmail.com

(06-30) 261-8789

Forrás: Rákgyógyítás
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához