Ezeket látta már?

Segélykérő levelet írt a leukémiás kisfiú édesanyja

leukemia, rák, daganat

A családban állandó a bizonytalanság, Zoltán egészségügyi állapota, a család rossz anyagi helyzete és a lakhatás problémája miatt is.

A Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány tette közzé egy leukémiás kisfiú édesanyának a levelét, amiben az anya segítséget kér:

"Családunk többször került olyan helyzetbe, hogy költöznünk kellett és lakhatásunk jelenleg is bizonytalan.

2021.12.28-án a jelenlegi tartózkodási helyünkön kigyulladt a szobai helység, az egész lakórész felújításra szorul. A támogató segítség ellenére nehezen tudtuk újra lakhatóvá tenni.

Gyermekemnek 3 testvére van, akik közül ketten szintén tartós betegséggel küzdenek, egyikük súlyos bőrbetegségben szenved, a másik testvérének az arcidege bénult le, bentlakásos iskolában tanulnak. Az édesapjuk néhány hónapig tudott tartós munkahelyet létesíteni, mert én elláttam a gyermekekkel kapcsolatos feladatokat.

Úgy tűnt rendeződik családunk helyzete anyagilag és lakhatás szempontból is. Ekkor azonban súlyos trauma rázta meg családunkat! Az addig életerős, mozgékony kisfiúnkról kiderült, hogy súlyos betegségben szenved, csontvelő daganatot diagnosztizáltak nála.

A kezdeti megrázkódtatások után megkezdődtek a kemoterápiás kezelések 2022.05.10-én. Folyamatosan vele vagyok a kórházban a kezeléseken, amelyek egyre gyakoribbak, hosszabbak és a gyermekemet fizikailag és lelkileg is jobban megviselik. 6 hónapos kezelés vár rá, második blokknál járunk jelenleg.

A családunkban a szerepek teljesen felcserélődtek, az otthoni feladatokat édesapjuk látja el, emiatt a főállású munkahelyét is ott kellett hagynia. A rövid időre kialakult stabil helyzet újra kilátástalanná vált. Törekedünk egy saját családi otthon kialakítására.

A családunk életében állandó a bizonytalanság, Zoltán egészségügyi állapota, a család rossz anyagi helyzete és a lakhatás problémája miatt is. Ezért kérjük, támogassák gyermekem gyógyulását, bármilyen segítséget szívesen fogadunk kilátástalan, rossz anyagi helyzetünk miatt! Köszönjük!"

Zoltánt támogatásához ide kattintva talál információt, és itt adományozhat.

Az átutalt összeget célzott adományként kezeli a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány, és az adományozott teljes összeget az önök által támogatott családhoz továbbítják.

Olvasson tovább! Véralvadási zavar: ha ezeket a tüneteket észleli, forduljon hematológushoz!

A címlapfotó illusztráció

Forrás: Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány