Ezeket látta már?

Belünkben található a gyógyszer az Alzheimer-kór ellen

bélflóra, gáz, antivirális, baktericid, tumorellenes

Szervezetünk "lakói", az apró mikroorganizmusok olyan gázt termelnek, mely kulcsszerepet játszik a sejtjeink közti kommunikációban. Hogyan hat mindez a szervezetünkre, és mi az összefüggés az Alzheimer-kórral? Kiderül!

Megannyi mikroorganizmusnak ad otthont a testünk, amik eltérő funkcióval bírnak. Vannak azok a mikrobák (baktériumok, vírusok és gombák), melyek a kórokozók ellen nyújtanak számunkra védelmet.

Belünkben található gyógyszer?

A mikroorganizmusok által termelt nitrogén-monoxid (NO) hatásait megvizsgálták fonálféregben. Ez a gáz az emberek szervezetében az egyik leguniverzálisabb sejten belüli és sejtek közötti jelátvitelért felelős molekula - jelent meg a qubit oldalán. Nem csak a neurológiai, fiziológiai és immunológiai folyamatok résztvevője, de kulcsszerepet játszik a keringés szabályozásában is.

Az NO, azaz az immunrendszer "védőgáza" különböző kórokozóktól védi szervezetünket, baktericid, antivirális és tumorellenes hatásának köszönhetően. De nem csak a belek védelméül szolgál - egyes fehérjék funkcióit is képes módosítani!

Az új kutatásból kiderült, hogy az NO molekula koncentrációja befolyásolja a fejlődés kulcsát jelentő fehérjék működését is, így a génexpressziót. Tehát a gén több tulajdonságra is hatással lehet. Ezt a folyamatot jól szemlélteti, hogy a foltos állatokon a foltok helye csak részben kódolt, például az, hogy a háton sötétebb, mint a hasi oldalon, de a foltok pontos formáját a véletlen és a környezeti tényezők alakítják ki. És a testünkben élő mikroorganizmusok által termelt NO a gazdaszervezet genetikai működését befolyásolja. Ez a felfedezés hatalmas előrelépést jelent a gyógyászatban, többek között olyan betegségek kezelésében is használhatják a jövőben, mint az Alzheimer-kór.

A cikk további részleteit itt találja!

Forrás: qubit.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához