Hirdetés

Íme az aranyér fokozatai: ismerjük fel a bajt és cselekedjünk időben! (x)

#aranyér #aranyér tünetei #aranyér ellen #aranyér kezelése
2021.06.03.
Íme az aranyér fokozatai: ismerjük fel a bajt és cselekedjünk időben!  (x)

Ismerjük fel az aranyér tüneteit, és vegyük a kezünkbe az irányítást! Az aranyér tüneteit időben felismerve és a kezelését minél hamarabb elkezdve megelőzhetjük a betegség súlyosbodását.

Mi az aranyér?

Az aranyér a végbél egyik leggyakoribb betegsége, amely ma már Magyarországon is népbetegségnek számít: egyes felmérések szerint az ötven feletti korosztályban minden második embert érinti. Aranyere mindenkinek van: amit „aranyérnek” nevezünk, az egy visszérköteg a végbélben, amely fontos szerepet játszik a székletürítés szabályozásában, illetve a széklet visszatartásában.

Amíg ezzel a visszérköteggel nincs gond, addig fel sem tűnik, hogy egyáltalán létezik. Ha azonban elkezdjük „érezni” az aranyerünket, akkor már valószínűleg baj van. Ilyenkor jelentkezhet viszketés a végbéltájékon, illetve fájdalom székelés közben. Az 1. vagy a 2. stádiumban az aranyér otthon is kezelhető, ha azonban a betegség ennél magasabb fokozatba kapcsol, akkor a házi praktikáktól már ne reméljünk javulást…

Kezdődő aranyér – 1. stádium

Ebben a stádiumban még alig van észrevehető tünet, ilyenkor még fájdalom sem jelentkezik, ám ha azt érezzük, hogy viszket a végbél környéke, illetve piros vért látunk a WC-papíron vagy a székleten, akkor mindenképpen gyanakodjunk aranyérre.

Problémás aranyér – 2. stádium

Ekkor már érzékelhetőek a tünetek, amelyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ha égő érzést, viszketést és nedvességérzést tapasztalunk a végbélnyílás környékén, illetve idegentest-érzetet a végbélnyílásban, mindenképpen tegyünk az aranyér ellen.

Előrehaladott aranyér – 3. és 4. stádium

Ilyenkor – jellemzően székeléskor – az aranyeres csomók a végbélnyíláson kívülre is kerülhetnek, ahonnét esetleg már nem is tudnak visszahúzódni. A fájdalom és a viszketés fokozódik, az idegentest-érzés állandósul. A vérzés intenzívebbé válik, ami már a fehérneműn is nyomot hagy, és a széklettartás is nehezítetté válhat.

Legyen a házi patikában Proktis

Fontos, hogy amint a kezdeti tüneteket érzékeljük, azonnal cselekedjünk. Az aranyér az 1. és 2. stádiumban még otthon is gyógyítható, ám a 3. és 4 stádiumban már orvosi beavatkozást igényel. Ha hajlamosak vagyunk az aranyérre, legyen otthon a házi patikánkban a hialuronsavat és gyógynövényeket tartalmazó Proktis-M termékcsalád, amely hatékony segítség a kellemetlen panaszok enyhítésére.

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök Forrás: Phytotec Hungária

Klinikai vizsgálatok igazolják a hialuronsav kiváló hidratáló képességét, amely felgyorsítja és javítja a szövet-helyreállítást, sebgyógyulást. A Proktis-M kúp a végbélben, míg a Proktis-M plus kenőcs a végbélnyílás körül jelentkező panaszok enyhítésére, a tünetektől függően akár kombinálva is használható. Recept nélkül kaphatóak a gyógyszertárban.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Forrás: Phytotec Hungária