Ezeket látta már?

Segíthet a tartásjavító heveder a refluxon? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

tartásjavító

A rexlux és a rossz testtartás oda-vissza ronthatják egymást.

A "Vakcinainfó - Az orvos válaszol" csoport egyik orvosa választ arra a kérdésre, hogy mennyit érnek a tartásjavítók, segíthetnek-e, ha refluxunk van:

"Hasznosak lehetnek, vagy nagy humbug az egész? Ha hasznos, akkor van valami az ilyen termékekre jellemző speciális tulajdonság, amire figyelni kell a vásárláskor?

Azért érdeklődöm, mert gyakran fáj a gerincem, és rossz a testtartásom, görnyedek mindig, amikor észreveszem, akkor kihúzom magam, de ez tart pár percig, aztán a figyelmem másra irányul, és már görnyedek megint. Hetente néhány alkalommal törzsemelő gyakorlatot végzek.

36 éves férfi vagyok 176cm 63kg, könnyű fizikai munkát végzek. Betegségeim: Oszteopénia, reflux. Oszteopéniára CalciTrio Extrát szedek napi 2 szem, refluxra Ludea 20mg-ot napi 1-et jellemzően, lefekvés előtt. Arra gyanakszom, hogy a refluxomhoz is hozzájárult ez a görnyedt testtartás. 2 hete kezdtem el Hyal-Joint étrendkiegészítőt szedni napi 1 kapszulával kezdődő porckopásaimra."

Válasz:

"Kedves Kérdező, valószínűleg a reflux és a rossz tartás odavissza rontják egymást. Én inkább hátizsák pántjához szoktam hasonlítani a tartásjavító hevedert, emlékeztető funkciója van leginkább a helyes testtartásra. Hasznos, van receptre írható verziója is. Emellett azonban fontos a tartásjavító torna rendszeres végzése is."

Olvasson tovább!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol