Ezeket látta már?

Ha fejfájós, készüljön, csütörtökön jön a hidegfront!

fejfájás, időjárás, front

Két hűvösebb nap után sokfelé ismét visszatér a kánikula.

Ez a nyaralóknak kedvező, de a munkában lévők és a meleg lakásokban élők kevésbé örülnek neki. - írja a meteoklinika

Okos szellőztetéssel sokat tehetünk azért, hogy elviselhetőbbek legyen a nappalaink és az éjjeleink: használjuk ki az éjszakai hűvöst, ekkor szellőztessünk, nappal pedig zárjuk ki a napot, így megelőzhetjük a lakás felmelegedését és vele az alvási problémákat! Rossz hír a frontérzékenyeknek, hogy a melegedés okozta terhelés mellett, főleg nyugaton már érezhető lesz a közelgő hidegfront hatása. Csütörtökön a fronttal megerősödő szélre és zivatarokra számíthatunk.

Az ismét beindult melegedés egyre több tünetet okozhat országszerte a frontérzékenyek körében. Fejfájás, energiátlanság, bágyadtság, figyelmetlenség jelentkezhet, erősödnek a gyulladásos folyamatok, egyre gyakoribbak a múló rosszullétek. Késő délutántól pedig nyugaton a front előtt már sokan tapasztalhatják a hidegfronti panaszokat, beindulhat a vérnyomás ingadozás és a görcsös folyamatok. Erősödhetnek a keringési rendellenességekkel élők panaszai.

Ezzel együtt még inkább szerdára időzítsük a nagyobb megterhelésekkel járó programokat, teendőket, hogy a frontos csütörtököt tehermentesíthessük.

Olvasson tovább! Nemcsak front miatt fájhat a feje!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához