Ezeket látta már?

Vérnyomás problémája van, fejfájós? Készüljön, ma frontok várhatók!

migrén, tenziós fejfájás, fájdalomcsillapító

A szívbetegek is vigyázzanak magukra, mától erős fronthatások várhatók!

Szerdán országszerte kettősfronti hatás érvényesül térségünkben, a fejfájás pedig a frontérzékenyeken kívül másoknál is gyakori panasz lehet. A szívbetegek állapota szintén romolhat. - írja a meteoklinika

Megterheli a szervezetünket a front

A rendkívüli októberi melegedésnek egy drasztikus változás vet véget, emiatt ritkán tapasztalható mértékű megterhelés éri a szervezetünket. A mediterrán ciklon kettős frontja erős lehűlést, nehezen tolerálható esős, szeles, szürke időt hoz. Ezt még az egészségesek is megérzik, a frontérzékenyek pedig napokig szenvedhetnek olyan tünetektől, mint: fejfájás, erős vérnyomás-ingadozás, légzési és szívpanaszok, ismétlődő rosszullétek, de erősen romolhat a hangulatunk és a teljesítőképességünk is. Nem tudunk jól aludni, sokan türelmetlenné, figyelmetlenné válnak, megnő a balesetveszély.Rendkívül megterhelő időszak köszönt ránk, napokig nem javul a humánmeteorológiai / orvosmeteorológiai helyzet!

Szerdán a hideg- és a melegfrontra érzékenyekre is nehéz nap vár, az összetett helyzet azonban akkor is megviselheti, ha nem kifejezetten frontérzékeny. Fokozatosan beborul az ég, egyre többfelé elered az eső, és kifejezetten hűvös is lesz!

Fásultsággal, lehangoltsággal is számolhatunk

A rendkívül megterhelő helyzet ráadásul több napig fog tartani. Nagy eséllyel tapasztalhatja, hogy már reggel nehezen ébred, a kialvatlanság pedig az egész nap hangulatára rányomhatja bélyegét. Napközben fogyasszon a szokásosnál több folyadékot, a teákat pedig ízesítse cukor helyett mézzel. A megnövelt vitaminbevitel fokozhatja védekezőképességét, elsősorban a C-vitamindózist növelje meg. A fertőzések elkerülése érdekében pedig mosson kezet gyakran és alaposan, hiszen most a kórokozók terjedésének is kedveznek a körülmények. Amennyiben gyengének érezné magát, az nagy eséllyel az időjárás miatt lehet.

Ha fejfájós, akkor szintén számíthat a kellemetlen tünet fokozódására, ez igaz a vérnyomás problémákra is. A szívbetegek fokozott terhelésnek vannak kitéve, pihenjen sokat, ne erőltesse meg magát! A szürke, fényszegény délelőttön nagy valószínűséggel lehangoltságot, fásultságot is tapasztalhat.

Forrás: EgészségKalauz