Ezeket látta már?

16-18 évesek oltása: így kell az oltásra menni és regisztrálni

12-15 évesek oltása, pfizer, iskolanyitás, koronavírus, vakcina, oltás

Fontos infó, hogy a 16-17 éveseknek a szülői hozzájárulási nyilatkozatát is vinniük kell magukkal az oltásra! Hol és hogyan lehet regisztrálni? Mutatjuk!

A 16-18 éves korosztály oltása május 10-én fog elindulni, ezért már megkezdődött a regisztráció a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. Az ő oltásuk a Pfizer-vakcinával fog történni - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK).

Mit kell tudni a Pfizer vakcináról? Ide kattintva elolvashatja

Az oltásraa 16. életév betöltése után lehet regisztrálni. Arra kérik a szülőket, törvényes képviselőket, hogy minél előbb regisztrálják az ebbe a korcsoportba tartozó gyermekeiket. Továbbá kérik, hogy a regisztrációkor figyeljenek a személyes és elérhetőségi adatok pontos kitöltésére!

Ezt a dokumentumot is vigye magával

A 16 és 17 évesek esetében az érvényes regisztráció esetén az oltás időpontjára szülői hozzájárulási nyilatkozatot is kell vinniük.

Felhívják a szülők figyelmét, hogy a 16. életévet még be nem töltött gyermekek regisztrációja továbbra sem érvényes, ahogy az az adatvédelmi tájékoztatóban is szerepel: https://vakcinainfo.gov.hu/adatkezelesi-tajekoztato. A 16 év alattiak oltása ugyanis még nem engedélyezett.

Ilyenkor kell újraregisztrálni

Az a 18 év alatti, aki a fenti időpontot megelőzően regisztrált, de csak most vált jogosulttá a regisztrációra, annak újból szükséges regisztrálnia, mivel a korábbi regisztrációját 2021. április 30-án reggel 8 óra előtt érvényes adatkezelési tájékoztató szerint törölni kellett.

Az oltásra történő regisztrációt követően a regisztráció érvényesítéséig ebben az esetben is szükséges néhány munkanap, amíg a regisztrációs felület adatai átkerülnek a NEAK lekérdező felületének adatbázisába: https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/

Olvassa el ezt is!

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához