Ezeket látta már?

Delta variáns: Kemenesi szerint hamarosan itt lehet 4. hullám

vakcina, oltás, astrazeneca, szputnyik, összehasonlítás

Az angliai események alapján a szakember a magyarországi 4. hullámról beszél.

Anglia most Európa járványlaborja, mivel valós időben látni, hogy éppen melyik variáns áll az esetszámok növekedésének hátterében - írja Facebook-bejegyzésében Kemenesi Gábor biológus.

A delta variáns hamarosan Magyarországot is elérheti

Angliában jelenleg az új koronavírus fertőzések 90%-át a delta variáns okozza, és Kemenesi úgy fogalmaz, hogy ez egyben a 4. hullám is, amit mi sem kerülhetünk el. A biológus szerint azok vannak a legnagyobb veszélyben, akik nem oltatták be magukat. A delta variáns gyorsabban terjed, és a legfőbb probléma az, hogy ha egyszer megfertőzi őket az indiai mutáns, a kórházi kezelés esélye is nagy. Hozzáteszi, hogy ne alapozzon senki sem a természetes immunitásra, azaz arra, hogy majd a fertőzés által lesz védett, ugyanis sok még az ismeretlen a koronavírussal kapcsolatban főleg, ami a delta variánst illeti.

"A vakcinák hatásának csökkenése előidézheti azt a helyzetet, hogy az oltottak körében is megjelenhet bizonyos mértékig a tünetes megbetegedés, de a tudomány jelenlegi állása szerint a kórháztól és súlyos megbetegedéstől továbbra is nagy arányban védettek maradunk"

A szakember arra is felhívja a figyelmet, hogy a jövőben is számítanunk kell arra, hogy új variánsok jelennek meg, így továbbra is az oltás az, ami gátat tud szabni a Covid-19 súlyos formájának és a terjedésének.

Olvassa el ezt is!

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához