Ezeket látta már?

Ezzel a vakcinával olthatnak 3. dózisban

kínai vakcina hatásossága, sinopharm vizsgálat, antitest, ellenanyag

Esélyes, hogy Kínában mRNS vakcinát adnak be 3. oltásnak.

Bahrain-ben és az Egyesült Arab Emirátusokban a harmadik oltás opcionális: Sinopharm vagy Pfizer. Azonban a South China Morning Post július 15-én azt írta, hogy a hamarosan engedélyezendő kínai Comirnaty mRNS vakcina (a BioNTech német és a Fosun Pharma kínai cég közös fejlesztése) lehet az az oltás, amelyet magában Kínában fognak harmadik oltásként ajánlani a hazai vakcinákkal oltottak számára, beleértve a SInopharm-ot kapott embereket is. Vagyis Kína esetlegesen egy mRNS vakcinát használna harmadik oltásként. - írja Dobson Szabolcs, gyógyszerengedélyezési szakértő.

Korábban Merkely azt mondta a 3. dózisról, hogy szerinte a krónikus - például onkológiai, vérképzési betegségben szenvedő - vagy immunszupresszív kezelésben részesülő - betegeknél lehet fontos, de erre nincsenek még klinikai vizsgálatok, és egységes szakmai álláspont sem alakult ki.

Hangsúlyozta: a legfontosabb az első oltások beadása, hiszen ott, ahol alacsony az átoltottság, kialakulhatnak a vírusnak olyan mutánsai, amelyek a fejlettebb országokban élők életét is megkeseríthetik.

A rektor az oltások keveréséről úgy fogalmazott: az eltérő mechanizmusok szélesíthetik a védettség spektrumát. Leginkább az adenovírus- és az mRNS-vakcina kombinációját vizsgálták, az adenovírus-vakcináknál azonban az ugyanolyan harmadik oltás nem megoldás, hiszen a gyors immunválasz a vivővektort is megsemmisítheti - tette hozzá.

Olvassa el ezt is!

Forrás: Koronavírus vakcináció - szakirodalmi tallózó FB-csoport