Hollandiában már alig bírják a terhelést a kórházak: külföldre viszik a betegeket

koronavírus, hollandia, covid-19, koronavírus-áldozat, európa

A WHO szerint 2 millió európai koronavírus-áldozat lehet márciusra. Egyre súlyosabb a koronavírus-járvány Európa-szerte. Hollandiában már végletekig túlterheltek a kórházak, a betegek egy részét Németországba vitték kezelésre.

Csehországban csaknem 5500 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, legutóbb áprilisban volt ilyen rossz a helyzet. Sok kórházban katonák segítik a leterhelt személyzetet.

A WHO európai szervezete attól tart, hogy a kontinensen újabb 700 ezer ember halhat meg a Covid-19 miatt márciusig, így az áldozatok száma meghaladja majd a 2 milliót. A súlyos helyzet oka, hogy az új delta-variáns nagyon fertőző, illetve a legtöbb ország lazított a korábbi szigorú maszkviselésen és a korlátozó intézkedéseken.

A tél komoly kihívásokat hoz majd az egészségügyi világszervezet szerint. A reményt azonban nem szabad feladni, mert a kormányok, az egészségügyi hatóságok és az egyének is sokat tehetnek a járvány megfékezéséért.

Delta variáns tünetei: ez a 4 eltérő jel, amiről felismerheti, ha fertőzött

Németországban egyre több helyről kitiltják azokat, akik nincsenek beoltva Covid-19 ellen. Több tartományban, például Türingiában mindenkit sújtó szabályokat hoztak, bezáratták a szórakozóhelyeket és a karácsonyi vásárokat.

Nyugat-Európában elsőként Ausztria vezette be az országos lezárást és a kötelező oltást. Sorok alakultak ki az oltópontoknál.

Az Egyesült Királyságban eközben olyan orrspayt tesztelnek, amely segíthet a Covid megelőzésében.

Forrás: Euronews