Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Januári oltási akció: mutatjuk, melyik napon, mikor lehet időpont nélkül oltakozni

koronavírus, covid, oltás, vakcina

Januárban minden csütörtök és péntek délután, és szombaton időpontfoglalás nélkül lehet felvenni a koronavírus elleni oltást.

Az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámának megfékezése érdekében januárban minden csütörtök és péntek délután, és szombaton lesz oltási akció a kórházi oltópontokon és a kijelölt járásközponti szakrendelőkben, emellett a háziorvosok is szerveznek oltási akciónapokat.

Ezúttal is előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet felvenni az oltást - írja a koronavirus.gov.hu.

A központi oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani. Az oltási akciónapokon a 12 év feletti korosztályt várják az oltópontokon.

Az 5-11 éves gyermekek oltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál.

Oltás oltóponton

A megerősítő oltás mindenkinek javasolt, aki már 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A harmadik oltás felvételével ismét 80-90%-ra emelhető a védettség.

Oltási akció januárbancsütörtökpéntekszombat
január 13-15.14-18 óra14-18 óra10-18 óra
január 20-22.
január 27-29.

A kórházi oltópontokon és a járásközponti szakrendelőkben minden még rendelkezésre álló vakcina lesz: Pfizer, Sinopharm, Moderna, Janssen, AstraZeneca.

A központi oltópontok listája itt érhető el.

Oltás a háziorvosoknál

Természetesen a háziorvosok is folytatják az oltást, januárban ők is szerveznek a rendelési időn kívüli oltási akciónapokat. A hétvégi oltásért külön díjazásban is részesülnek.

Pfizer vagy Moderna? Kiderült, melyik vakcinára jut a legkevesebb haláleset. Olvasson tovább!

A háziorvosok Pfizer, Sinopharm és Janssen vakcinákat igényelhetnek a megyei oltási munkacsoportokon keresztül. Aki a háziorvosánál szeretne felvenni az oltást, hogy helyben tájékozódjon a helyi oltási akciónapokról.

Forrás: Koronavirus.gov.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához