Ezeket látta már?

Jön az új típusú vakcina, ami a mutánsok ellen is véd

koronavírus szputnyik, covid, vakcina, oltás

A koronavírus variánsai ellen is véd a pánkoronavírus-vakcina.

A MedicalXpress Barton F. Haynes, a Duke Humán Védőoltási Intézet (DHVI) igazgatója közölte a kutatás eddigi eredményeit, amely szerint a pánkoronavírus-vakcina egy nanorészecske segítségével építi ki a védelmet.

Már 2020 tavaszán azt vizsgálták, hogy milyen mutációk alakulhatnak ki a koronavírusban, és mivel az mRNS-vakcinák már fejlesztés alatt álltak, így azt keresték, hogyan lehetne fenntartani a hatékonyságukat, ha majd a variánsok megjelennek.

A koronavírus egy kis részének több másolatát vetettük be, hogy a szervezet immunrendszere fokozottan reagáljon rá. Ez nemcsak abban segít a szervezetnek, hogy megakadályozza a fertőzést, hanem a tüskefehérjén lévő, sebezhető helyet is gyakrabban veszi célba. – mondta Kevin Saunders, a tanulmány vezető szerzője.

A szakember elmondta, hogy az az oltás, amit az ő módszerükkel fejlesztenek, a brit mutáns, a brazil és dél-afrikai variánssal szemben is. védhet, ugyanis az eddigi vizsgálatok alapján - amit majmokon végeztek - az antitestek reagálnak rájuk, és nem is akárhogyan! A jelenleg forgalomban lévő vakcinák kiváltotta anitest termelődésnél erősebben. A kísérletek 100 százalékos eredményt hoztak.

Olvassa el ezt is!

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához