Ezeket látta már?

Kínai vakcinával oltották? Mostantól Ausztriába is utazhat!

ausztria, horvátország, tirol, koronavírus

Az osztrákok rábólintottak a kínai vakcinára, de az oroszra nem.

A múlt héten még a kínai vakcinára, a Sinopharmra is nemet mondtak az orsztrákok, de mostantól mégis elfogadják azok védettségi igazolványát is, akiket a kínaival oltottak.

Néhány napja még a kínai és az orosz vakcinát is mellőzték, azonban most a Sinopharmot is felveszik a listára, ami azt tartalmazza, milyen védettségi igazolványt fogadnak el.

Wolfgang Mückstein osztrák egészségügyi miniszter hétfő este bejelentette, hogy országa legitimnek ismeri el a Sinopharm vakcinájával történő oltást, ugyanis az Egészségügyi Világszervezet (WHO) május 7-én engedélyezte a Sinopharm vészhelyzeti használatát a 18 éven felülieknek.

Május 7-én Tedrosz Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója jelentette be, hogy 18 év felettieknek engedélyezték a kínai vakcinát. Az engedély annyit tesz, hogy a WHO szerint a Sinopharm biztonságos és hatásos a 18 év felettiek számára, 2 dózisban ajánlják.

Ezen lépés után a szegényebb országoknak is több esélyük lesz magasabb átoltottságot elérni, amire óriási szükség van, hiszen áprilisban a világ vakcináinak mindössze 0,3 százaléka került a szegényebb országokba.

Ez is érdekelheti:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához