Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Koronavírus: az új betegek ötöde ebből a korosztályból kerül ki Magyarországon

Covid-19, koronavírus, omikron, kezelése, tünetei

Galgóczi Ágnes, az NNK járványügyi osztályvezetője szerint ebben, az idősebb korosztályban emelkedik a fertőzöttek száma.

Hétről hétre egyre kevesebb ember fertőződik meg Magyarországon a koronavírussal, és a fertőzésben elhunytak száma is csökken - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán. Galgóczi Ágnes közlése szerint hetente körülbelül 10-20 százalékkal csökken az új fertőzöttek és a halottak száma.

Az új esetek csaknem 21 százaléka a 65-79 éveseket érinti, ebben a korosztályban még emelkedik is a koronavírus-fertőzöttek aránya. Budapesten és Pest megyében regisztrálják a legtöbb fertőzöttet, de Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Zala megyében is emelkedik a fertőzöttek száma, bár nem drasztikusan.

A szennyvízből vett minták alapján kijelenthető, szinte mindenhol csökken a koronavírus örökítő anyagának mennyisége, és mára a legtöbb helyen - egy-két város kivételével - mérsékelt a szennyvízben mért örökítőanyag koncentrációja - jelezte Galgóczi Ágnes.

Koronavírus: az oltás a várandósoknál csökkentheti a halvaszületés kockázatát - olvasson tovább!

A szakértő szerint nyáron lecseng majd a járvány, de egyelőre nem lehet megmondani, hogy ősszel lesz-e hatodik hullám. Kiemelte, hogy Magyarországon 64-65 százalékos az átoltottság, de nagyon sokan vannak azok, akik nem kaptak harmadik oltást. A negyedik oltás is elérhető, de ezt elsősorban az időseknek vagy a "kockázati csoportba" tartozóknak ajánlotta az osztályvezető.

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához