Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Koronavírus: beperli az államot a nagykanizsai férfi, aki nem búcsúzhatott el a covidban meghalt húgától

koronavírus, halál, per, nagykanizsa, kórház

Egy nagykanizsiai férfi anyja és húga is elhunyt koronavírusban, ezért beperli a kormányt.

A nagykanizsai Ferincz Jenő két hozzátartozóját is elveszítette a járványban: húga a zalaegerszegi kórházban, a Szent Rafael Kórházban hunyt el koronavírusban, édesanyja pedig a Kanizsai Dorottya Kórházban halt bele a vírus szövődményeibe. A férfi minderről a keddi Népszavának mesélt, hozzátéve, hogy a történtek miatt beperli a kormányt - számol be az esetről a HVG.

Elcserélték a halottakat?

Ferincz Jenő szerint a zalaegerszegi intézmény nem engedte meg, hogy búcsút vegyen a húgától, mert mire bement az intézménybe, a nőt már átszállították a patológiára. Oda azonban nem léphetett be. Édesanyjára, a másik intézményben, egy üvegablakon át vethetett egy utolsó pillantást.

A férfi kritizálta az eljárást, szerinte nem lehet benne biztos, hogy a zalaegerszegi kórháztól kapott hamvak valóban a testvéréé. „Az országban több helyen is előfordultak halottcserék, így valódi bizonyosságot nem kaphatok” – mondta a lapnak Ferincz Jenő. A Szent Rafael főigazgatója, Gasztonyi Beáta úgy reagált: a patológián különleges fertőtlenítési eljárás zajlik, ezért ott már nem lehet elbúcsúzni az elhunytaktól. Az esetleges halottcsere pedig nem fordulhat elő, mert, mondta, az intézményben szigorú, belső protokoll van érvényben.

A férfi azt is nehezményezi, hogy a kórház húga esetében felszámolta az öltöztetési költségeket, holott a covidban elhunytakat nem öltözteti.

Nem véd a kínai vakcina a koronavírussal szemben?

A Társaság a Szabdságjogokért (TASZ) Magánszféra projektjének szakértője, aki azt mondta: a végstádiumban lévő betegekre nem vonatkozik látogatási tilalom. Vissy Beatrix hozzátette: amikor látszik, hogy a folyamat visszafordíthatatlan, akkor a hozzátartozókat azonnal értesíteni kell. A covidban elhunytakra szerinte valóban szigorú előírások vonatkoznak, ám ez nem lehet kizáró ok.

Botrány a covid osztályon: ivermektint csempésztek be egy plüssállatban - olvasson tovább!

Ferincz Jenő nemcsak testvére, hanem édesanyja ügye miatt is jogi csatákat kezdeményezett Orbán Viktor miniszterelnök és a magyar kormány ellen. Azt mondta: kétséges, hogy édesanyjának megfelelő védelmet nyújtott-e a kínai vakcina, amivel beoltották. „Amikor megkapta ezt a szert, nem volt olyan jogi helyzetben, hogy választhatott volna más vakcinát, csak és kizárólag ezt kaphatta meg” – fogalmazott a férfi, aki Orbán egyik 2020-as rádióinterjúban elhangzottakra hivatkozott. A kormányfő ekkor arról beszélt, „szükség szerint minden döntést a kormánynak kell meghoznia, következésképpen a felelősséget is a kormánynak kell viselnie, leginkább persze nekem”.

Forrás: HVG
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához