Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Koronavírus: ennyi támogatást kaptak a szakrendelők

oltás, oltási akció, covid, negyedik oltás, koronavírus

Az oltási programban részt vevő szakrendelők saját forrásaikból finanszírozták a költségeket, ezért kaptak most támogatást.

Félmilliárd forint támogatást kaptak azok a szakrendelők, amelyek részt vettek a koronavírus-járvány elleni védekezésben - tájékoztatott a Medicina2000 Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség.

Az oltások beadása, ennek megszervezése, a szükséges eszközök és személyzet biztosítása az adott egészségügyi intézmény feladata volt, ez azonban nem szerepelt az önálló járóbeteg szakellátók finanszírozott feladatai között, így a munkában részt vevő intézmények saját forrásaikból finanszírozták költségeiket.

A járóbeteg-szakellátási szövetség ezért felmérte az intézmények 2021. január 1. és június 30. közötti időszakban a koronavírus-járvány elleni védekezéssel összefüggő, igazolt kiadásait, és az igényeiket eljuttatta az Emberi Erőforrások Minisztériumához (Emmi) - írták.

Az Emmi a több mint félmilliárd forintos támogatási igényt elfogadta. Az adatgyűjtés alapján 35 szakrendelő részesült támogatásban, az átlagos finanszírozás mintegy 14,5 millió forint. Változó volt a költségek mértéke, volt szakrendelő, amely 230 ezer, de volt olyan is, amely 53 millió forint támogatást kért. A 35 intézményben a szóban forgó hat hónapos időszak alatt 325 ezer oltást adtak be.

Poszt-covid: ezt a szűrővizsgálatot javasolják a leggyakrabban az orvosok - olvasson tovább!

A most megítélt támogatások csak a 2021. január 1. és június 30. közötti időszakban, a járvány elleni védekezéssel összefüggésben felmerült olyan költségekre fordíthatók, amelyeket az intézmény már korábban teljesített és a kompenzációjára máshonnét külön forrást nem kapott.

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához