Ezeket látta már?

Koronavírus: kiderült, milyen közegben terjed a legjobban Magyarországon

munkahely, munka, koronavírus, covid, oltási igazolvány, oltási igazolás

A legtöbb új fertőzött 40 évhez közeli.

Az aktív munkaképes lakosság körében terjed most leginkább a koronavírus - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

43 év az átlagéletkor az új fertőzöttek esetében

Müller Cecília arról számolt be, hogy hétről hétre kedvezőbb adatokat kapnak a járványhelyzetet illetően, a 19. héten országosan 25 százalékkal csökkent az új fertőzöttek száma az előző héthez képest. Látható ugyanakkor az is, hogy a legtöbb új fertőzött szülők és családfenntartók közül kerül ki, az átlagéletkor jelenleg 43 év.

Hozzátette: a legmagasabb arányban, 20 százalékban a 40-49 évesek érintettek, a 30-39 évesek 19, a 20-29 évesek 14, az 50-59 közötti korosztály 16, a 20 év alattiak 11 százalékot tesznek ki összes új fertőzöttből.

Müller Cecília mindenkit a védőoltások felvételére biztatott, mert "csak az igazán biztonságos, ha egyénenként védetté válunk a vírusfertőzéssel szemben".

Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy kedden Borsod-Abaúj-Zemplén megyében találták az összes újonnan regisztrált fertőzött 19 százalékát, a legkevesebb új eset Nógrád, Somogy és Tolna megyében volt, 2-2 százalék. A heti adatokat elemezve az látható, hogy Zala megyében mintegy 50 százalékkal, Bács-Kiskun megyében 47 százalékkal csökkent az új fertőzöttek száma, az egyetlen megye Komárom-Esztergom, ahol némileg nőtt a fertőzöttek száma, de járványgóc ott sincs.

Ez is érdekelheti:

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához