Ezeket látta már?

Koronavírus: szélsebesen terjed az indiai mutáns a briteknél

indiai variáns, koronavírus, covid19, anglia

Vannak arra utaló jelek, hogy az Egyesült Királyság a koronavírus-fertőzés harmadik hullámának korai szakaszában tart - mondta Prof. Ravi Gupta, a Cambridge-i Egyetem professzora.

A BBC-nek nyilatkozva a tudós hozzátette, hogy bár az új esetek száma "viszonylag alacsony", azonban az indiai mutáns okozta fertőzés "exponenciális növekedést" mutat. Gupta úgy véli, hogy az új esetek legalább háromnegyede ehhez a változathoz köthető.

Mindezek miatt úgy véli, hogy el kellene halasztani a korlátozások feloldásának következő ütemét, amelyet június 21-re tervez a kormány. A professzor úgy véli, hogy azért is fontos lenne újragondolni a dátumot, hogy a nyitásig minél több ember megkaphassa a koronavírus elleni oltás második dózisát.

Koronavírus: ez az indiai variáns 8 tipikus tünete

A brit kereskedelmi kamara szerint azonban nem tudják megváltoztatni az oltási ütemtervet. A BBC azt írja, hogy a kormány szerint még korai meghozni az erről szóló döntést, de folyamatosan figyelik az adatokat, és ha szükséges, határoznak az újranyitás időpontjának módosításáról.

Ez is érdekelheti:

Forrás: egeszsegkalauz.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához