Ezeket látta már?

Magyar vakcina: akár már 2022-ben olthatnak vele

magyar vakcina, oltás, vakcina, magyar, védőoltás

Jankovics István virológus lehetségesnek tartja, hogy már akár jövőre elérhető lesz a magyar vakcina.

A virológus a Heti Napló vendége volt, ahol többek között a magyar vakcináról is beszélt. Jankovics szerint ugyan hasonlítani fog a kínaira, de jelentősen eltér majd a Sinopharmtól. Azt is elmondta, hogy elképzelhetőnek tartja, hogy már 2022-ben elérhető lesz a magyar oltóanyag.

Jankovics István a műsorban kiemelte, hogy hogy az ellenanyag hiánya nem egyenértékű azzal, hogy nem vagyunk védettek, ugyanis létezik a velünk született, természetes immunválasz, az ellenanyag-válasz (ez oltás után alakul ki), és a sejtes immunválasz. Hozzátette, hogy ugyan nem a sejtes immunitás a legjellemzőbb a Sinopharm kínai vakcinánál, de képes aktiválni a sejtes reakciót.

Jankovics szerint nem kerülhetjük el a 4. hullámot, a szezonalitással számolni kell ugyanúgy, mint az influenzánál, de a védőoltásokkal vissza lehet szorítani a súlyos megbetegedéseket és a halálozás arányát is.

A gyógyszertárakban kapható gyorstesztekről is szót ejtett, és elmondta, hogy egy csepp vérből nem fogja kimutatni egyik ilyen teszt sem a védettséget. Helyette a szakszerű tesztelést javasolja. Erről bővebben ITT írtunk! Ha azonban alacsony az ellenanyagszint, az információt adhat arról, hogy kell-e majd a jövőben 3. oltás.

Ez is érdekelheti:

Forrás: ATV
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához