Ezeket látta már?

Majomhimlő: a WHO szerint ők vannak a legnagyobb veszélyben

férfi, fesztivál

A WHO szerint a férfiak veszélyeztetettek a leginkább.

Dobson Szabolcs, gyógyszerengedélyeztetési szakértő írt a WHO által kiadott közleményről, ami arról szól, szerintük kiket veszélyeztet leginkább a majomhimlő:

"Adatfrissítés az Egészségügyi Világszervezettől (WHO) majomhimlő fronton (2022. 06. 17.) – legfőbb veszélyben a több partnerrel szexelő homoszexuális férfiak és partnereik, legelsősorban Európában

2022. január 1-je óta 42 WHO tagállamból jelentettek majomhimlő eseteket a WHO-nak öt WHO-régióban (Amerika, Afrika, Európa, a Földközi-tenger keleti régiója és a Csendes-óceán nyugati része).

Június 15-ig összesen 2103 laboratóriumilag igazolt esetet és egy valószínű esetet, köztük egy halálesetet jelentettek a WHO-nak.

A majomhimlő kitörése továbbra is elsősorban azokat a férfiakat érinti, akik olyan férfiakkal létesítenek szexuális kapcsolatot, akik a közelmúltban új vagy több partnerrel szexeltek.

A megerősített esetek többsége (84%) (n=1773) a WHO európai régiójából származik. Megerősített eseteket jelentettek még az afrikai régióból (n=64; 3%), az amerikai régióból (n=245; 12%), a keleti mediterrán régióból (n=14; <1%) és a csendes-óceáni régió nyugati részéből (n=64; 3%). n=7; <1%)."

Tájékozódjon, itt olvashat többet a majomhimlőről!

https://www.who.int/.../disease-outbreak.../item/2022-DON393

Forrás: Koronavírus vakcináció - szakirodalmi tallózó FB-csoport