Mindenki ezt nézi most!

mRNS vakcinák: a magyar virológus elmondta, mit tesznek az immunrendszerrel

pfizer, mellékhatás, második oltás, vakcina

Kemenesi Gábor A Coviddal és az oltásokkal kapcsolatos tévhitekre reagált.

"A jelenlegi oltóanyagok fejlesztése pontosan ugyanúgy zajlik, mint bármely gyógyszerkészítményé. Sőt, a klinikai vizsgálatokba bevont emberek száma a szokásos sokszorosa a COVID-19 vakcinák esetében” – mondta el Kemenesi Gábor, virológus a WMN.hu-nak.

Kemenesi leírta, hogy az új koronavírust a szervezetünknek meg kell ismernie és "kitanulnia", hogy kifejlessze az ellenálló képességét vele szemben. Ezt a védelmet pedig a vakcinákkal érhetjük el. Hozzátette, hogy az mRNS vakcinák nem tartalmaznak természetellenes anyagokat, ugyanis az mRNS-ből eleve minden pillanatban ezermilliárdnyi van a testünkben, ugyanis a szervezet legalapvetőbb működésének pillérei. Hozzátette, hogy ugyanez a helyzet a lipidcseppecskékre is, amelyek a vakcina csomagolóanyagát jelentik.

a vakcinában a vírus „esszenciáját”, legfontosabb részét mutatjuk csupán be az immunrendszernek, így nem a teljes fegyverzettel támadó vírust kell legyőznie, és közben megtanulnia, hanem „ki kell olvasni” a vakcinából a védelemhez szükséges információt.

Johnson and Johnson: ennyi az esélye a vérrögökre a Janssen után - olvasson tovább

Azt a tévhitet is eloszlatta, miszerint az oltás gyengítené az immunrendszert:

Ez egy gyakori tévhit, valószínűleg az oltási reakciók (például láz, fejfájás, hidegrázás) jellege téveszti meg az embereket. Ezek a tünetek egyszerűen csak az immunrendszerünk működését jelzik, nem pedig gyengeségét vagy gyengülését.

Forrás: EgészségKalauz